Opțiuni de imprimare:

Ulei iute (Chili oil)

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute

Fiind în China obișnuiam să stropesc cu acest sos colțunașii chinezi (xiaolongbao) - o combinație ideală! Chili oil se combină perfect pentru colțunașii cu carne pregătiți la aburi. Merg bine de fapt pentru orice tip de pelmeni rusești, mantî asiatice sau hinkali georgiene. Apropo, hinkali se găsesc cu ușurință în supermarketurile noastre și gătite la aburi se aseamănă cel mai mult cu Xiaolongbao din China.

Ulei iute

 fulgi de ardei iute
 ulei de floarea soarelui (sau după preferință: de măsline, susan, soia, rapiță, etc.)
 opțional: usturoi sau praf de usturoi
1

Uleiul se încălzește până devine cald. Eu folosesc uleiul de floarea soarelui, dar se poate utiliza de fapt orice tip de ulei este la îndemână.

2

În vasul în care intenționați să păstrați uleiul iute amplasați fulgii de ardei iute. în locul fulgilor de ardei iute se poate folosi ardeiul iute uscat, care se feliază și se aruncă în vas. Peste fulgi se toarnă uleiul călduț, se amestecă puțin și se poate folosi practic instantaneu.

3

Se poate folosi și uleiul rece, doar că fulgii vor sta în ulei minim o zi pentru a transmite iuțeala uleiului. Raportul între ulei și ardei iute variază în dependență de gustul pe care îl doriți și scopul utilizării, dar în general trebuie să fie suficient ulei pentru a acoperi toți fulgii de ardei.

4

Unii utilizează ca ingredient suplimentar și usturoiul sau praful de usturoi, care se amestecă împreună cu fulgii.