Se taie vinetele în lungime - felii groase, cât un deget - se sărează și se pun pe tigaie în ulei încins.
Se 'sfârâie' pe ambele părți până se coc, astfel încât să fie suficient de moi ca să se poată îndoi în două fără ca să se rupă. Când sunt gata, se scot 'limbile' pe prosoape de hârtie ca să se absoarbă uleiul de pe ele.
Într-un bol se amestecă maioneză cu usturoi pisat, acest amestec se întinde pe fiecare felie de vânătă. Se feliază roșiile și pe o jumătate de vânătă se pune câte o felie de roșie, cealaltă o îndoim peste. Poftă bună!
P.S.: poate fi preparată și ca mâncare de post, folosindu-se maioneză de post
Ingrediente
Indicații
Se taie vinetele în lungime - felii groase, cât un deget - se sărează și se pun pe tigaie în ulei încins.
Se 'sfârâie' pe ambele părți până se coc, astfel încât să fie suficient de moi ca să se poată îndoi în două fără ca să se rupă. Când sunt gata, se scot 'limbile' pe prosoape de hârtie ca să se absoarbă uleiul de pe ele.
Într-un bol se amestecă maioneză cu usturoi pisat, acest amestec se întinde pe fiecare felie de vânătă. Se feliază roșiile și pe o jumătate de vânătă se pune câte o felie de roșie, cealaltă o îndoim peste. Poftă bună!
P.S.: poate fi preparată și ca mâncare de post, folosindu-se maioneză de post