Dorești să contribui și tu cu una din rețetele tale delicioase la colecția de rețete culinare pe PoftaBuna.md?
Urmează acești 7 pași simpli și ține cont de regulile noastre:
1. Introdu adresa de email și parola pentru autentificare. Dacă nu ai încă un cont creat o poți face chiar acum aici.
2. Verifică mai întâi dacă nu există deja o rețetă asemănătoare înscrisă. Dacă rețeta ta se aseamănă lasă mai degrabă o recenzie la acea rețetă decât să introduci o rețetă la fel.
3. Fă click pe „+RETETĂ‚” din meniul de sus sau „Adaugă rețetă” din meniul contului tău și completează toate câmpurile obligatorii marcate cu steluță roșie. ATENȚIE: Vei avea nevoie de cel puțin o imagine cu dimensiunea minimă a laturii de 168px.
4. Selectează corect categoria rețetei! Rețetele sunt clasificate pe categorii distincte și uneori s-ar părea că o rețetă se potrivește pentru mai multe categorii, e nevoie însă de selectat o singură categorie.
Iată câteva indicii: la aperitive se vor include toate bucatele ce se servesc înaintea mâncării principale, gustările și snacks-urile; la carne vor merge bucatele unde ingredientul de bază este carnea, iar la legume unde ingredientul de bază este o legumă, grânele sau orezul. La salate se vor aduna toate felurile de salate, fie ele de origine vegetală sau animală. Toate mâncărurile lichide vor fi clasificate la supe, iar bucatele din pește vor merge la categoria pește. Crevetele, scoicile și alte fructe de mare însă vor fi clasificate ca marine. La panificație pe lângă produsele de panificație tradiționale se vor înscrie și plăcințelele, pizza, produsele de patiserie, clătitele și preparatele din pâine, aluaturi. Iar dacă produsele de patiserie sunt dulci vor fi clasificate la dulciuri, împreună cu alte deserturi. La paste însă pe lângă bucatele tradiționalele ca macaroane și tăiței vor fi și diversele tipuri de aluat fiert cum sunt colțunașii și pelmeni. Sosurile pentru paste se vor include mai degrabă la paste cu recomandarea tipului cu care se combină cel mai bine, iar toate celelalte feluri de sosuri vor fi grupate la sosuri. Garniturile își au categoria lor, la fel ca și băuturile și conservele.
5. Scrieți cu diacritice. Alegeți un titlu cât mai scurt, dar semnificativ. Specificați corect timpul necesar pentru pregătirea bucatelor și timpul necesar preparării mâncărei propriu-zise. Enumărați toate ingredientele și cantitatea lor, nu este neapărat să fie în grame și ml – important este să fiți înțeles. Descrieți procesul de preparare și oferiți unele sfaturi dacă este necesar.
6. Completați câmpurile opționale dacă doriți. Specificați complexitatea rețetei, originea bucătăriei dacă se știe și numărul de porții. La ingrediente-cheie se vor specifica doar ingredientele de bază marcate prin virgulă, iar la secțiunea „Despre rețetă” puteți adăuga orice informație utilă despre rețetă, sfaturi, istoria apariției acestei rețete sau de unde ați aflat această rețetă. Tot aici puteți include coduri HTML pentru a posta un link sau chiar un video explicativ. Pentru a copia codul unui video de pe YouTube este suficient doar să apăsați „share” și „embed” de sub video, după care îl copiați în caseta „Despre rețetă”.
7. Încărcați imaginea sau imaginile pentru rețetă (mai multe imagini se pot adăuga și după) și tastați „Salvează”. ATENȚIE: Asigurați-vă că sunteți logat la momentul salvării rețetei! Rețeta va apărea pe site după aprobare de către administrator.
Cu siguranță veți fi apreciați de membrii comunității culinare PoftaBuna.md pentru rețetele postate!