Bulgogi

AutorSergiu Turcanu
DificultateIntermediar

Îmi place nespus de mult mâncarea coreană și una dintre bucatele tradiționale ce le-am îndrăgit locuind în Coreea este bulgogi (se pronunță - "buligoghi"), care în traducere înseamnă "bul"-foc, "gogi"-carne și este de fapt carnea de vită marinată și prăjită pe tava. Se mai înâlnesc și variații din carne de porc sau pui, dar marinatul este esențial!

ShareTweetSave
bulgogi coreean
Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 15 minute
 1 kg felii subțiri de mușchi de vită feliate de 2-3mm grosime
 5 căței de usturoi zdrobiți
 1 ceapă mijlocie
 1 pară asiatică (Nashi) decojită
 1 măr dulce
 40 ml sos de soia (de preferat kanjang corean sau tamari japonez)
 2 tbsp linguri de ulei de susan
 3 tbsp linguri de zahăr pudră depinde cât de dulci sunt perele
 2 cepe verzi tăiate fin
 piper negru după gust
1

Mușchiul de vită trebuie înghețat mai întâi pentru a putea fi tăiat în felii subțiri de 2-3mm. Carnea se taie cel mai bine atunci când mușchiul este semi-înghețat. Dacă carnea nu se feliază bine mai țineți-o în congelator!

2

Dați prin răzătoare un măr și scurgeți cu mâinile sucul acestuia deasupra feliilor de carne de vită.

3

Într-un bol aparte dați prin răzătoare măruntă ceapa și prăsada dulce, adăugați sosul de soia și usturoiul pisat. Gustați marinatul creat și mai adăugați pudra de zahăr dacă nu este suficient de dulce.

4

Mixați carnea cu marinatul și mai turnați uleiul de susan, adăugați ceapa verde feliată, piperul negru proaspăt zdrobit și amestecați bine având grijă ca fiecare felie de carne să interacționeze cu marinatul.

5

Marinați pentru cel puțin câteva ore (ideal - peste noapte).

6

Carnea se prăjește chiar înainte de a fi servită pe tigaie ce nu se lipește sau în tavă la cuptor. Se servește cu orez fiert și murătură tradițională coreeană din varză - kimchi.

bulgogi coreean

CategorieCuisineTags, ,

Ingrediente

 1 kg felii subțiri de mușchi de vită feliate de 2-3mm grosime
 5 căței de usturoi zdrobiți
 1 ceapă mijlocie
 1 pară asiatică (Nashi) decojită
 1 măr dulce
 40 ml sos de soia (de preferat kanjang corean sau tamari japonez)
 2 tbsp linguri de ulei de susan
 3 tbsp linguri de zahăr pudră depinde cât de dulci sunt perele
 2 cepe verzi tăiate fin
 piper negru după gust

Indicații

1

Mușchiul de vită trebuie înghețat mai întâi pentru a putea fi tăiat în felii subțiri de 2-3mm. Carnea se taie cel mai bine atunci când mușchiul este semi-înghețat. Dacă carnea nu se feliază bine mai țineți-o în congelator!

2

Dați prin răzătoare un măr și scurgeți cu mâinile sucul acestuia deasupra feliilor de carne de vită.

3

Într-un bol aparte dați prin răzătoare măruntă ceapa și prăsada dulce, adăugați sosul de soia și usturoiul pisat. Gustați marinatul creat și mai adăugați pudra de zahăr dacă nu este suficient de dulce.

4

Mixați carnea cu marinatul și mai turnați uleiul de susan, adăugați ceapa verde feliată, piperul negru proaspăt zdrobit și amestecați bine având grijă ca fiecare felie de carne să interacționeze cu marinatul.

5

Marinați pentru cel puțin câteva ore (ideal - peste noapte).

6

Carnea se prăjește chiar înainte de a fi servită pe tigaie ce nu se lipește sau în tavă la cuptor. Se servește cu orez fiert și murătură tradițională coreeană din varză - kimchi.

bulgogi coreean

Bulgogi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.