Cioppino este o rețetă italiană și este una din mâncările populare în San Francisco. Pe lângă ingredientele de bază: pește alb, crevete și scoici, americanii mai folosesc uneori și crab sau carne de crab.
Ceapa tocată cuburi se pune la călit în ulei de măsline, peste 5 minute se adaugă și usturoiul pisat.
Apoi urmează vinul alb, foia de dafin, oregano și puțin praf de ardei iute. Se înăbușă câteva minute. Se toarnă sucul de roșii și se fierbe încă 30 minute.
Dacă doriți un sos mai rar adăugați puțin bulion de pui, dacă preferați sosul mai dens - nu adăugați nimic. Aruncați în sos feliile de lămâie și peștele. Când dau în clocot adăugați crevetele și lăsați sa fiarbă câteva minute până se fac roz.
Urmează scoicile, acestea se fierb cu capacul închis timp de 5 minute. Toate scoicile trebuie să se deschidă, dacă au rămas scoici nedeschise acestea se înlătură.
Se sărează și piperează după gust. Se mai poate adăuga praf de ardei iute dacă doriți un Cioppino mai picant. Se ornează cu pătrunjel tocat și se servește cu pâine proaspătă.
Ingrediente
Indicații
Ceapa tocată cuburi se pune la călit în ulei de măsline, peste 5 minute se adaugă și usturoiul pisat.
Apoi urmează vinul alb, foia de dafin, oregano și puțin praf de ardei iute. Se înăbușă câteva minute. Se toarnă sucul de roșii și se fierbe încă 30 minute.
Dacă doriți un sos mai rar adăugați puțin bulion de pui, dacă preferați sosul mai dens - nu adăugați nimic. Aruncați în sos feliile de lămâie și peștele. Când dau în clocot adăugați crevetele și lăsați sa fiarbă câteva minute până se fac roz.
Urmează scoicile, acestea se fierb cu capacul închis timp de 5 minute. Toate scoicile trebuie să se deschidă, dacă au rămas scoici nedeschise acestea se înlătură.
Se sărează și piperează după gust. Se mai poate adăuga praf de ardei iute dacă doriți un Cioppino mai picant. Se ornează cu pătrunjel tocat și se servește cu pâine proaspătă.