Profil

Bucătarul Șef
My RecipesMy Favorites
RollmopsBy Bucătarul ȘefAceastă rețetă de origine germană este foarte populară în Germania, țările nordice, dar și în mai multe alte țări europene. Heringul marinat a devenit popular în Europa încă din Evul Mediu, iar la începutul secolului XIX în localurile din Berlin apare această gustare din hering - rollmops - preferată de clasele muncitorești și servită în așa-zisele Hungerturm (în trad. "turnul foamei") - turnuri de sticlă unde erau amplaste bucatele gata de servit.

Denumirea "rollmops" vine de la asemănarea acestei gustări de hering cu botul câinelui de rasa "mops" popular la acea vreme. Nemții consideră rollmops-urile un remediu perfect pentru mahmureală.
CioppinoBy Bucătarul ȘefCioppino este o rețetă italiană și este una din mâncările populare în San Francisco. Pe lângă ingredientele de bază: pește alb, crevete și scoici, americanii mai folosesc uneori și crab sau carne de crab.
Sos GuacamoleBy Bucătarul ȘefGuacamole se potrivește de minune pentru bucatele mexicane, și deseori este servit ca aperitiv împreună cu nachos.
Salata Caesar (Cezar) OriginalăBy Bucătarul ȘefCelebra rețetă este inventată de șeful Caesar Cardini, un mexican de origine italiană, de aici și numele salatei. Inițial rețeta nu includea anșoa sau sosul Worcestershire. În prezent există multe variații ale acestei rețete și cel mai des întâlnită e cea în care se adaugă și piept de pui. Rețeta originală, însă, nu conține acest ingredient.