Colega de serviciu a adus rețeta din Bucovina.
Găina se taie în bucăți și se pune pe 15 min în apă să iasă sângele, se pune la fiert la foc mic găina cu țelina, rădăcina de pătrunjel, ceapa și morcov. Dacă găina este de la țară apoi se pune la fiert ca răciturile 4-6 ore (eu am pus pe noapte).
După ce se scoate spuma se pune piper boabe, ardei și frunză de dafin. Când carnea este fiartă, se scoate de pe oase și se taie bucățele.
Zeama se strecoară, legumele fierte se scot și se bat în blender cu putină zeamă, după aceasta se pun înapoi în oală pe foc mic încă 5 min. Aparte se bat 2 ouă cu smântâna și făina, compoziția căpătată se adaugă câte puțin atent în oală mestecând, se mai lasă 5 min pe foc mic până ciorba devine consistentă.
Se toarnă ciorba căpătată în farfurii, se adaugă carne tăiată bucăți, usturoi pisat verde (dacă este posibilitate), verdeață și oțet sau suc de lămâi după gust.
Se servește fierbinte. Poftă bună !!
Ingrediente
Indicații
Găina se taie în bucăți și se pune pe 15 min în apă să iasă sângele, se pune la fiert la foc mic găina cu țelina, rădăcina de pătrunjel, ceapa și morcov. Dacă găina este de la țară apoi se pune la fiert ca răciturile 4-6 ore (eu am pus pe noapte).
După ce se scoate spuma se pune piper boabe, ardei și frunză de dafin. Când carnea este fiartă, se scoate de pe oase și se taie bucățele.
Zeama se strecoară, legumele fierte se scot și se bat în blender cu putină zeamă, după aceasta se pun înapoi în oală pe foc mic încă 5 min. Aparte se bat 2 ouă cu smântâna și făina, compoziția căpătată se adaugă câte puțin atent în oală mestecând, se mai lasă 5 min pe foc mic până ciorba devine consistentă.
Se toarnă ciorba căpătată în farfurii, se adaugă carne tăiată bucăți, usturoi pisat verde (dacă este posibilitate), verdeață și oțet sau suc de lămâi după gust.
Se servește fierbinte. Poftă bună !!