Supe

Supă-cremă de roșiiBy Bivol CezaraO supă-cremă ideală pentru sezonul cald, atunci când roșiile au gustul și aroma specială, de negăsit la roșiile iernatice. Iar consistența, deși cremoasă, deloc nu conferă greutate supei.
Ciorbă de fasoleBy Bivol CezaraDeși diversitatea alimentelor de post pare săracă (îndeosebi în zilele când ne hotărâm să postim) întotdeauna este interesant să descoperim rețete noi, din aceleași produse binecunoscute, dar îmbinate într-un ansamblu nou care trezește noi asociații gustative, delicioase.
Supă finlandeză de somonBy Bivol CezaraAm descoperit rețeta pe unul din site-urile culinare și din prima clipă m-a captivat (bineînțeles fiindcă este cu somon, iar somonul nu are nevoie de laude... nu știu pe cineva cui să nu-i placă somonul). Iar supa din somon chiar e delicioasă. Este potrivită îndeosebi pentru serile reci!
Supă de pește (uha)By PoftaBuna.mdSupa de pește (uha) se poate prepara din orice tip de pește de apă dulce: crap argintiu (tolstolob), caras, șalău, biban, lin, păstrăv etc. În același timp se pot folosi mai multe tipuri de pește concomitent. De asemenea se pot utiliza toate părțile din pește, inclusiv capul. Diversitatea rețetelor de uha este foarte mare. Specific însă pentru toate este faptul că supa trebuie gătită la foc foarte mic pentru a-i păstra limpezimea.
Chili con carneBy Bivol CezaraRețeta originală este destinată pentru prepararea sosului picant Chili con carne. O mică modificare, însă, a transformat-o într-o supă deosebită, cu o compoziție diferită de cea tradițională. Bărbații cu siguranță o vor aprecia - fiecare lingură de supă ce o sorbesc conține carne. În același timp supa nu este una greoaie, fapt apreciat și de femei.