Culinari și vinificatori la Teatrul Vinului și Gastronomiei din Chișinău 2012

Culinarii și vinificatorii și-au prezentat măiestria la Teatrul Vinului și Gastronomiei desfășurat în cadrul Expoziției Internaționale Specializate a industriei vinicole „EXPOVIN Moldova – 2012”. Pe parcursul a 4 zile vizitatorii expoziției au avut ocazia nu numai să facă cunoștință cu vinurile prezentate de expozanți, dar să și le deguste și să discute direct cu cei care le-au produs. Iar în cele 4 studiouri culinare special amenajate bucătarii profesioniști au pregătit în văzul publicului bucate delicioase care au fost servite tuturor celor prezenți.

Spectacolele culinare au fost cele care au captivat atenția publicului. Aromele bucatelor preparate au adunat vizitatorii lângă studiourile unde invitații împreună cu bucătarii profesioniști preparau delicii culinare acompaniate de vinuri selecte. Pentru public au gătit și prezentat invitați din străinătate precum soții Brigitte și Alain Leloup din Franța, vestitul bucătar Panayiotis Hadjisymeou din Cipru, sommelierul cu renume – Sergiu Nedelea din România, dar și mondenități de la noi – Olia Tira, Adrian Ursu. Spectacole culinare au fost oferite și de restaurantele locale: La Roma Club, Buffalo Steak House, MozzArt.

La deschiderea expoziției au fost prezenți oficiali de rang înalt care au înmânat medalii câștigătorilor prestigiosului concurs „CHISINAU WINES & SPIRITS CONTEST – 2012” ajuns la ediția 21. Printre aceștia s-au numărat Brigitte Leloup – vicepreședintele Asociației de Sommelier Europeni, Kent Larson – directrrul USAID/Moldova și Vasile Bumacov – Ministrul Agriculturii și Alimentației Republicii Moldova.

Distincții înalte au primit numeroși producători de vinuri din Moldova și străinătate iar marea medalie de aur a fost acordată pentru doar 2 participanți: Călărași Divin (pentru Călărași Divin 40 ani) și Yerevan Brandy Company (pentru Ararat Divin de 10 ani). Printre întreprinderile locale cu cele mai multe medalii au fost: Vinăria Purcari, F’autor și Kvint.

Portalul PoftaBuna.md împreună cu prietenii și partenerii noștri – wine.md și restaurantul La Roma Club am preparat bucate delicioase și servit vinuri superbe vizitatorilor adunați la studioul nostru. Cei care ne-au vizitat au avut ocazia să guste baghetă franceză cu brânză și usturoi, salată „Ușoară” de post, Lasagna Trentino și file de vită cu sos „Dor Blue”. Am degustat vinurile produse de vinificatorul Gheorghii Cerven de la KaraGani, Vulcănești.

Teatrul vinului și gastronomiei a însemnat 4 zile de prezentări de vinuri spectaculoase combinate cu mâncăruri delicioase. A fost un eveniment marcant în calendarul gastronomic a Chișinăului și așteptăm cu mare drag anul viitor când vom avea ocazia să ne revedem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.