Deserturi tradiţionale de Crăciun din întreaga lume

Crăciunul este una dintre cele mai populare sărbatori în întreaga lume. Însă fiecare cultură are propriile sale tradiţii pe care le respectă an de an. Vă prezentăm căteva idei de deserturi cu tradiţie în diverse locuri ale lumii:

Marea Britanie: Christmas pudding. Cunoaştem cu toţii pasiunea englezilor pentru pudding. Servit în prima zi de Crăciun, puddingul este nelipsit pe masa de sărbători. Este un desert preparat la abur, bogat în fructe uscate şi nuci, aromatizat cel mai adesea cu coniac sau chiar cu bere brună. Tradiţia cere ca desertul să fie ornamentat cu iederă sau cu alte plante tradiţionale de Crăciun şi poate fi servit cu glazură de ciocolată, cremă de lămâie, cremă de rom sau pudrat cu zahăr.

Germania: Weinachtsstollen sau Christstollen, este un fel de chec aromat din aluat nisipos, pudrat cu zahăr şi bogat în stafide, migdale, coajă de portocale, nuci, fructe confiate şi, uneori, marţipan. Forma sa tradiţională, de pâine, se leagă de semnificaţia religioasă a sărbătorii de Crăciun, prăjitura semănând cu un prunc înfăşat în scutece.

Franţa: Bûche de Noël este un desert tradiţional de Crăciun popular în Franţa, Belgia şi Canada. Aşa cum îi spune şi numele, prăjitura are forma unui buştean şi este îmbrăcat în cremă de ciocolată. Reţeta originală are la baza un aluat pufos, copt într-o formă specială şi umplut cu cremă. Prăjitura este adesea decorată cu zahăr-pudră sau cu fructe de pădure.

Italia: Panettone, desertul în formă de cupolă, este unul din simbolurile oraşului Milano, care a cucerit întreaga lume. Panettone conţine stafide, coji de portocală confiată şi se găseşte într-o multitudine de forme, arome, simplu, glazurat sau cu diferite umpluturi: cremă de mascarpone, zabaglione, amaretto sau ciocolată.

Spania: Turrón. De origine arabă, turrón-ul este specific sudului Spaniei. Este un desert tradiţional de Crăciun, pe bază de miere, albuş de ou şi migdale. Există două tipuri, ambele la fel de populare: turrón blando, de consistenţă moale, asemănătoare untului de arahide, şi turrón duro, produs în Alicante, asemănător cu nuga.

Dacă v-am facut poftă de un desert original pentru sărbători, vă invităm pe site-ul Dr.Oetker, unde veţi găsi o listă completă de ingrediente de calitate, pentru cele mai reuşite prăjituri şi deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.