Blinele din sfeclă

AutorSergiu Turcanu
DificultateÎncepător

Blinele sănătoase cu sfeclă roșie și banană. Fără zahăr sau sare! Ușor de preparat, colorate și super-delicioase. Lumea le mai zice pancakes, sună mai modern 😉

ShareSaveShare
blinele cu sfecla
Randamente3 porții
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră
 1 sfeclă roșie fiartă
 ½ banană
 75 gr făină
 150 ml lapte
 1 ou
 1 tbsp ulei vegetal
 ½ tsp praf de copt
 1 tbsp unt ghee
 esență de vanilie
1

Se fierbe și se curăță o sfeclă roșie.

2

Se pun în blender toate ingredientele: sfecla roșie fiartă, banana, ou, ulei, praf de copt, laptele, făina (albă sau integrală), esența de vanilie (sau de care alegeți).

3

Se încinge tigaia și se unge cu unt ghee (sau cu ce alegeți de fapt). Turnați compoziția din blender pe tigaie formând blinelele. Se țin cam 2-3 minute pe fiecare parte pănă se prind și se rumenesc un pic.

4

Se scot, se aranjează în clit și se servesc cu fructe și miere. Cred că ar merge bine și cu lapte condensat 😉

blinele cu sfecla

Ingrediente

 1 sfeclă roșie fiartă
 ½ banană
 75 gr făină
 150 ml lapte
 1 ou
 1 tbsp ulei vegetal
 ½ tsp praf de copt
 1 tbsp unt ghee
 esență de vanilie

Indicații

1

Se fierbe și se curăță o sfeclă roșie.

2

Se pun în blender toate ingredientele: sfecla roșie fiartă, banana, ou, ulei, praf de copt, laptele, făina (albă sau integrală), esența de vanilie (sau de care alegeți).

3

Se încinge tigaia și se unge cu unt ghee (sau cu ce alegeți de fapt). Turnați compoziția din blender pe tigaie formând blinelele. Se țin cam 2-3 minute pe fiecare parte pănă se prind și se rumenesc un pic.

4

Se scot, se aranjează în clit și se servesc cu fructe și miere. Cred că ar merge bine și cu lapte condensat 😉

blinele cu sfecla

Blinele din sfeclă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.