Îmi place nespus de mult mâncarea coreană și una dintre bucatele tradiționale ce le-am îndrăgit locuind în Coreea este bulgogi (se pronunță - "buligoghi"), care în traducere înseamnă "bul"-foc, "gogi"-carne și este de fapt carnea de vită marinată și prăjită pe tava. Se mai înâlnesc și variații din carne de porc sau pui, dar marinatul este esențial!
Mușchiul de vită trebuie înghețat mai întâi pentru a putea fi tăiat în felii subțiri de 2-3mm. Carnea se taie cel mai bine atunci când mușchiul este semi-înghețat. Dacă carnea nu se feliază bine mai țineți-o în congelator!
Dați prin răzătoare un măr și scurgeți cu mâinile sucul acestuia deasupra feliilor de carne de vită.
Într-un bol aparte dați prin răzătoare măruntă ceapa și prăsada dulce, adăugați sosul de soia și usturoiul pisat. Gustați marinatul creat și mai adăugați pudra de zahăr dacă nu este suficient de dulce.
Mixați carnea cu marinatul și mai turnați uleiul de susan, adăugați ceapa verde feliată, piperul negru proaspăt zdrobit și amestecați bine având grijă ca fiecare felie de carne să interacționeze cu marinatul.
Marinați pentru cel puțin câteva ore (ideal - peste noapte).
Carnea se prăjește chiar înainte de a fi servită pe tigaie ce nu se lipește sau în tavă la cuptor. Se servește cu orez fiert și murătură tradițională coreeană din varză - kimchi.
Ingrediente
Indicații
Mușchiul de vită trebuie înghețat mai întâi pentru a putea fi tăiat în felii subțiri de 2-3mm. Carnea se taie cel mai bine atunci când mușchiul este semi-înghețat. Dacă carnea nu se feliază bine mai țineți-o în congelator!
Dați prin răzătoare un măr și scurgeți cu mâinile sucul acestuia deasupra feliilor de carne de vită.
Într-un bol aparte dați prin răzătoare măruntă ceapa și prăsada dulce, adăugați sosul de soia și usturoiul pisat. Gustați marinatul creat și mai adăugați pudra de zahăr dacă nu este suficient de dulce.
Mixați carnea cu marinatul și mai turnați uleiul de susan, adăugați ceapa verde feliată, piperul negru proaspăt zdrobit și amestecați bine având grijă ca fiecare felie de carne să interacționeze cu marinatul.
Marinați pentru cel puțin câteva ore (ideal - peste noapte).
Carnea se prăjește chiar înainte de a fi servită pe tigaie ce nu se lipește sau în tavă la cuptor. Se servește cu orez fiert și murătură tradițională coreeană din varză - kimchi.