Sunt o mulțime de rețete ispititoare cu tofu, dar care necesită ingrediente "exotice" destul de greu de găsit. Rețeta de aici este ușoară și accesibilă, și în caz că nu ați mai încercat să gătiți tofu până acum, cu siguranță rețeta este numai potrivită pentru început. După ea veți mai lua tofu, vă asigur. Totuși respectați ingredientele întocmai, uleiul de susan nu poate fi înlocuit cu oricare altul. Migdalele, însă, pot fi înlocuite cu semințe de pin sau chiar excluse.
Pentru a face tofu personal vedeți rețeta aici.
Fierbem 15 minute orezul în apă puțin sărată și-l lăsăm să se răcească. Orezul trebuie să îmbibe toată apă, dacă mai rămâne ceva scurgeți-o.
Când avem orezul rece tăiem carnea și ceapa cubulețe și le călim în ulei de susan până carnea devine rumenă și este gata.
Adăugăm tofu mărunțit și iar călim câteva minute. Tofu din comerț are multă apă și va trebui călit până se evapără toată apa.
Adăugăm migdalele, rumenim 2 minute și punem și orezul.
Omogenizăm, adăugăm sosul de soia. Prăjim 5-7 minute până orezul se încălzește bine și devine uscat (boabele nu sunt lipite între ele).
Sărăm și piperăm după gust. Servim orezul îndată presărat cu cozi de ceapă tocate.
Ingrediente
Indicații
Fierbem 15 minute orezul în apă puțin sărată și-l lăsăm să se răcească. Orezul trebuie să îmbibe toată apă, dacă mai rămâne ceva scurgeți-o.
Când avem orezul rece tăiem carnea și ceapa cubulețe și le călim în ulei de susan până carnea devine rumenă și este gata.
Adăugăm tofu mărunțit și iar călim câteva minute. Tofu din comerț are multă apă și va trebui călit până se evapără toată apa.
Adăugăm migdalele, rumenim 2 minute și punem și orezul.
Omogenizăm, adăugăm sosul de soia. Prăjim 5-7 minute până orezul se încălzește bine și devine uscat (boabele nu sunt lipite între ele).
Sărăm și piperăm după gust. Servim orezul îndată presărat cu cozi de ceapă tocate.