Profil

Bivol Cezara
My Recipes
Salată de linte cu verdeţuriBy Bivol CezaraVă prezentăm o variantă primăvăratică de salată de linte, uşor de preparat şi numaidecât delicioasă. Poftă bună!
Orez cu tofuBy Bivol CezaraSunt o mulțime de rețete ispititoare cu tofu, dar care necesită ingrediente "exotice" destul de greu de găsit. Rețeta de aici este ușoară și accesibilă, și în caz că nu ați mai încercat să gătiți tofu până acum, cu siguranță rețeta este numai potrivită pentru început. După ea veți mai lua tofu, vă asigur. Totuși respectați ingredientele întocmai, uleiul de susan nu poate fi înlocuit cu oricare altul. Migdalele, însă, pot fi înlocuite cu semințe de pin sau chiar excluse.

Pentru a face tofu personal vedeți rețeta aici.
Dutch BabiesBy Bivol CezaraDutch Babies, uneori şi German pancakes, sunt un tip de clătite americane servite la micul dejun. Deşi par a deriva dintr-un tip de clătite germane, sunt totalmente inventate în SUA, denumirea fiind o născocire năstruşnică care nu are nimic cu olandezii (Dutch venind de la stâlcitul american de Deutch). Se prepară într-un mod ceva mai diferit decât clătitele obişnuite, ingredientele rămânând aceleaşi. Mai nou pot fi servite cu diferite topinguri, sucul de lămâie, untul şi zahărul-pudră fiind, însă, tradiţionale.
Supă-cremă de roșiiBy Bivol CezaraO supă-cremă ideală pentru sezonul cald, atunci când roșiile au gustul și aroma specială, de negăsit la roșiile iernatice. Iar consistența, deși cremoasă, deloc nu conferă greutate supei.
Plăcintă Vol-au-ventBy Bivol CezaraVol-au-vent în traducere din franceză ar însemna "suflat de vânt" și tradițional reprezintă un aperitiv din foietaj cu diverse umpluturi: ragu de carne, legume, ciuperci. Vol-au-vent i se zice propriu-zis produsului de patiserie, fără umplutură. În mod standard are forma unui turnuleț cu căpăcel, de dimensiuni mici, numai bun pentru o îmbucătură. Invenția Vol-au-vent-ului este atribuită bucătarului francez Marie-Antoine Careme, ajutorul căruia uimindu-se cum crește foietajul sub acțiunea temperaturii cică o fi exclamat Maître, il vole au vent! (Maestre, el își ia zborul!), de aici trăgându-și și denumirea.Rețeta plăcintei Vol-au-vent este, astfel, inspirată din rețetele tradiționale, dimensiunile fiind, însă, mai mari...desigur din dorința de a simplifica o rețetă destul de anevoioasă, dar nespus de delicioasă!
Ciorbă de fasoleBy Bivol CezaraDeși diversitatea alimentelor de post pare săracă (îndeosebi în zilele când ne hotărâm să postim) întotdeauna este interesant să descoperim rețete noi, din aceleași produse binecunoscute, dar îmbinate într-un ansamblu nou care trezește noi asociații gustative, delicioase.
Chili con carneBy Bivol CezaraRețeta originală este destinată pentru prepararea sosului picant Chili con carne. O mică modificare, însă, a transformat-o într-o supă deosebită, cu o compoziție diferită de cea tradițională. Bărbații cu siguranță o vor aprecia - fiecare lingură de supă ce o sorbesc conține carne. În același timp supa nu este una greoaie, fapt apreciat și de femei.