În supermaketurile locale cu ușurință se găsesc tot soiul de ingrediente aduse din Asia printre care și orezul roșu. Pentru această rețetă care este de fapt o invenție proprie am folosit așa-zisul "Red Cargo Rice" thailandez pe care l-am combinat cu diverse legume. A fost o improvizare în stil asiatic care până la urmă s-a dovedit a fi una foarte și foarte reușită. Vă recomand să încercați! Orezul roșu este o varietate a orezlui integral, ca și cel brun și cel sălbatic. Pe lângă faptul că este super-delicios acest orez roșu posedă și niște calități-minune: contribuie la scăderea nivelului colesterolului datorat ingredientului activ - monacolin K, posedă calități de antioxidant, este o sursă bogată în vitaminele B1, B2, fier și calciu. Orezul roșu are nuanță de roșu la suprafață, dar este alb în interior, are gust de nucă și este puțin mai dulce ca cel obișnuit.
Orezul roșu se spală bine și se pune la fiert pentru 20 minute. Se poate lăsa la înmuiat preventiv.
Într-o tigaie sau cel mai potrivit într-un wok se rumenesc în ulei morcovii tăiați felii subțiri împreună cu țelina feliată la fel. Morcovii și țelina se feliază ușor cu ajutorul răzătorii speciale de feliere.
După ce s-au rumenit puțin se adaugă ceapa feliată împreună cu ardeii kapia tăiați pai. Se sărează și pipărează puțin.
După ce legumele au scăzut în volum se adaugă sosul de soia și ghimbirul proaspăt curățat și dat prin răzătoare măruntă împreună cu sucul scurs din el.
Imediat după aceasta se adaugă orezul preparat și se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Raportul între orez și legume vizual trebuie să fie 1:1.
Lăsați pentru 5 minute la foc mic. Serviți cu zeamă de lămâie scurs pe deasupra - e un deliciu!
Ingrediente
Indicații
Orezul roșu se spală bine și se pune la fiert pentru 20 minute. Se poate lăsa la înmuiat preventiv.
Într-o tigaie sau cel mai potrivit într-un wok se rumenesc în ulei morcovii tăiați felii subțiri împreună cu țelina feliată la fel. Morcovii și țelina se feliază ușor cu ajutorul răzătorii speciale de feliere.
După ce s-au rumenit puțin se adaugă ceapa feliată împreună cu ardeii kapia tăiați pai. Se sărează și pipărează puțin.
După ce legumele au scăzut în volum se adaugă sosul de soia și ghimbirul proaspăt curățat și dat prin răzătoare măruntă împreună cu sucul scurs din el.
Imediat după aceasta se adaugă orezul preparat și se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Raportul între orez și legume vizual trebuie să fie 1:1.
Lăsați pentru 5 minute la foc mic. Serviți cu zeamă de lămâie scurs pe deasupra - e un deliciu!