Celebra rețetă este inventată de șeful Caesar Cardini, un mexican de origine italiană, de aici și numele salatei. Inițial rețeta nu includea anșoa sau sosul Worcestershire. În prezent există multe variații ale acestei rețete și cel mai des întâlnită e cea în care se adaugă și piept de pui. Rețeta originală, însă, nu conține acest ingredient.
Se freacă usturoiul cu sare peste care se adaugă sosul Worcestershire (sosul poate fi înlocuit cu file anșoa tăiat mărunt).
Aici se mai adaugă un gălbenuș de ou, muștar, suc de lămâie și sare. Această masă se bate intens în timp ce peste ea se toarnă încet uleiul de măsline. Amestecul format trebuie să fie atât de dens încât să se țină de lingură (asemenea maionezei).
Pâinea se unge cu usturoi și se taie cubușoare. Acestea se prăjesc în ulei încins. Se condimentează cu piper și se amestecă până tot uleiul este absorbit, iar crutoanele devin crocante.
Frunzele de salată se feliază fâșii și se pun într-un bol.
Peste ele se toarnă dressingul Caesar, oțetul și crutoanele preparate.
Totul se presoară cu parmezan. Se servește imediat pentru a nu lăsa dressingul să înmoaie crutoanele!
Ingrediente
Indicații
Se freacă usturoiul cu sare peste care se adaugă sosul Worcestershire (sosul poate fi înlocuit cu file anșoa tăiat mărunt).
Aici se mai adaugă un gălbenuș de ou, muștar, suc de lămâie și sare. Această masă se bate intens în timp ce peste ea se toarnă încet uleiul de măsline. Amestecul format trebuie să fie atât de dens încât să se țină de lingură (asemenea maionezei).
Pâinea se unge cu usturoi și se taie cubușoare. Acestea se prăjesc în ulei încins. Se condimentează cu piper și se amestecă până tot uleiul este absorbit, iar crutoanele devin crocante.
Frunzele de salată se feliază fâșii și se pun într-un bol.
Peste ele se toarnă dressingul Caesar, oțetul și crutoanele preparate.
Totul se presoară cu parmezan. Se servește imediat pentru a nu lăsa dressingul să înmoaie crutoanele!