Salată de pui cu sos de răchițele

AutorBivol Cezara
DificultateIntermediar

Dacă vă întrebați la ce se poate folosi acel sos de răchițele pe care l-am pregătit, iată o idee - Salată de pui cu sos de răchițele. Apropo, răchițelele le mai numesc unii merișoare. Rețeta sosului de răchițele poate fi găsită aici.

ShareSaveShare
Randamente1 porție
Timp de preparare15 minute
 1 piept de pui
 4 tbsp ulei de măsline
 2 cepe roșii
 200 gr mix de salate
 1 castravete
 25 gr răchițele uscate
 1 limetă
 sare
 100 gr sos de răchițele
1

Se taie fiecare jumătate a pieptului de pui orizontal, se asezonează cu jumătate din uleiul de măsline și sare, și se rumenește pe fiecare parte într-o tigaie nonaderentă. Când este gata se scoate într-o farfurie și se lasă să se răcească. Răcit, tăiem fâșii fiecare bucată de piept.

2

Ceapa se taie peștișori și se prăjește ușor în restul de ulei. Castravetele se taie în două, i se îndepărtează semințele și se taie felii.

3

Combinăm fâșiile de carne, ceapa, castravetele, frunzele de salată și răchițelele uscate. Stropim cu sosul de răchițele amestecat cu sucul limetei. Servim îndată.

Ingrediente

 1 piept de pui
 4 tbsp ulei de măsline
 2 cepe roșii
 200 gr mix de salate
 1 castravete
 25 gr răchițele uscate
 1 limetă
 sare
 100 gr sos de răchițele

Indicații

1

Se taie fiecare jumătate a pieptului de pui orizontal, se asezonează cu jumătate din uleiul de măsline și sare, și se rumenește pe fiecare parte într-o tigaie nonaderentă. Când este gata se scoate într-o farfurie și se lasă să se răcească. Răcit, tăiem fâșii fiecare bucată de piept.

2

Ceapa se taie peștișori și se prăjește ușor în restul de ulei. Castravetele se taie în două, i se îndepărtează semințele și se taie felii.

3

Combinăm fâșiile de carne, ceapa, castravetele, frunzele de salată și răchițelele uscate. Stropim cu sosul de răchițele amestecat cu sucul limetei. Servim îndată.

Salată de pui cu sos de răchițele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.