Tartă cu mere și iaurt

AutorBivol Cezara
DificultateÎncepător

Tartă cu mere și iaurt, se gătește rapid și este absolut delcioasă!

ShareSaveShare
Randamente4 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total55 minute
 5 mere
 2 ouă
 150 gr iaurt grecesc
 70 gr făină
 15 gr zahăr (10-20 g depinde de tipul de mere)
 20 ml ulei
 1 linguriță rasă de praf de copt
1

Curățăm și tăiem merele felioare.

2

Preparăm aluatul mixând iaurtul, ouăle, uleiul și zahărul.
Urmează făina și bicarbonatul.
Adăugăm merele.

3

Amestecăm și turnăm compoziția în tava de copt, eventual unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Cele din silicon nu necesită nici o tratare preventivă.

4

Coacem la 180 grade 30-40 minute.

5

Puteți încerca varianta cu făină integrală sau combinația mere-pere.
Aluatul e bun și pentru brioșe.

Ingrediente

 5 mere
 2 ouă
 150 gr iaurt grecesc
 70 gr făină
 15 gr zahăr (10-20 g depinde de tipul de mere)
 20 ml ulei
 1 linguriță rasă de praf de copt

Indicații

1

Curățăm și tăiem merele felioare.

2

Preparăm aluatul mixând iaurtul, ouăle, uleiul și zahărul.
Urmează făina și bicarbonatul.
Adăugăm merele.

3

Amestecăm și turnăm compoziția în tava de copt, eventual unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Cele din silicon nu necesită nici o tratare preventivă.

4

Coacem la 180 grade 30-40 minute.

5

Puteți încerca varianta cu făină integrală sau combinația mere-pere.
Aluatul e bun și pentru brioșe.

Tartă cu mere și iaurt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.