Sfaturi pentru masa de sărbători

Masa de Crăciun este unul dintre acele momentele în care îți dorești ca totul să iasă perfect. Toți cei dragi se adună și se bucură de clipele petrecute împreună. De aceea, tot ceea ce pui pe masă trebuie selectat cu atenție, iar decorurile alese cu grijă.
Iată deci câteva idei care te pot ajuta în pregătirea mesei de sărbători:

1. Află numărul invitaților și preferințele fiecaruia
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să afli câți invitați vei avea la masă. Numai după ce obții această informație poți să stabilești un meniu corect. Vei ști câți adulți și copii sunt și nu vei cumpăra mai multe alimente decât ai nevoie. De asemenea, este foarte important să te interesezi care sunt preferințele și nevoile fiecăruia. După ce afli aceste lucruri, te poți gândi la meniu.

2. Stabilește meniul
Indiferent dacă masa de Crăciun este una formală sau relaxată, meniul trebuie să fie variat și să cuprindă atât feluri principale, cât și unul sau mai multe deserturi. Pentru un meniu tradițional, poti servi un aperitiv format din brânzeturi, mezeluri și diverse legume, urmat de o friptură cu garnitură de legume sau salată. Desertul nu trebuie nici el să lipsească din meniu. Pentru rezultate care să impresioneze, alege o prăjitură specială pentru masa de sărbători. Ingredientele pentru deserturi de la Dr.Oetker te vor ajuta să găsești cea mai bună idee pentru meniul tău și îți vor oferi garanția unor produse de calitate superioară.

3. Pregătește o listă de băuturi
Alege băuturi potrivite mâncărurilor servite. Dacă dorești să servești vin, va trebui să ai unul pentru aperitive, altul pentru felul principal și un al treilea pentru desert. Fă-le o surpriză invitaților și pregătește niște cocktailuri festive. De asemenea, trebuie să dispui și de băuturi non-alcoolice, nu doar pentru copii, dar și pentru adulți. Celor mici le poți pregăti diverse băuturi de sezon, cum ar fi Cioco Latte de la Dr.Oetker, o băutură pe bază de lapte și ciocolată.

4. Alege decorațiunile
În funcție de vesela și tacâmurile folosite, poți să alegi niște decorațiuni potrivite pentru cina de Crăciun, dar și pentru casă. Acestea vor da un aer festiv casei și vor ajuta ca toată lumea să se simtă cât mai bine. Bazează-te pe roșu, verde și alb dacă îți dorești decorațiuni tradiționale de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.