Teatrul Vinului și Gastronomiei’ 2012

În perioada 22-25 februarie 2012 va avea loc ediția a XXI-a a Expoziției Internaționale Specializate a industriei vinicole „EXPOVIN Moldova” 2012 în cadrul căreia se va desfășura și TEATRUL VINULUI ȘI GASTRONOMIEI’ 2012. Expoziția va avea loc la CIE „Moldexpo” unde este invitată toată lumea pasionată de arta vinului și a gastronomiei.

În pavilionul Nr. 2 al CIE MOLDEXPO vor fi plasate 26 standuri a celor mai importante companii vinicole din Moldova, efectuate în același design. Standurile deschise, colorate și funcționale au destinația tehnică de a soluționa una din sarcinile expoziției – de a demonstra tot spectrul larg al producției vinicole moldovenești și de a oferi oportunitatea de degustare. Anume degustarea – este cuvîntul-cheie al proiectului Teatrul Vinului și Gatronomiei” 2012, care este destinat spre dezvoltarea culturii consumului vinului pe piața autohtonă și consolidarea încrederii în companiile autohtone.

Degustarea vinurilor se va desfășura nu doar pe standurile companiilor, dar și în bucătăriile-studiouri speciale în combinație cu bucate, care vor fi pregătite de către renumiții bucătari din Moldova, Italia, România, Franța și Cipru de față cu toți spectatorii. Show-ul enogastronomic a fost pentru prima dată aprobat la ExpoVin Moldova în anul 2010, s-a desfășurat și în anul 2011, dar anume în anul 2012 va deveni evenimentul principal al expoziției: în decursul întregii durate de desfășurare a expoziției, în toate patru studiouri concomitent, fiind disponibil pentru toți doritorii.
Abilitatea de a se pricepe în vinuri, de a aprecia, de a combina cu bucatele potrivite – este ceea ce la ziua de astăzi reprezintă o normă pentru omul contemporan. Cei pentru care calitățile date au devenit o profesie – sommelieri – sunt invitați la expoziție! Datorita suportului proiectului Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor II (CEED II), finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltarea Internațională (USAID), cu cunoștințele și secretele sale se vor împărți renumiții sommelieri din Franța și România – Brigitte Leloup și Sergiu Nedelea. Asociația de Sommelieri din Moldova va prezenta zilnic master-clase pentru toți doritorii.

La fel, vizitatorii vor avea șansa de a degusta și de a aprecia vinurile, propuse de către vinificători la Concursul Preferințelor Consumătorilor, ediția a IV-a, și să procure de la aceștea vinurile ce le-au plăcut!

Atmosfera democrată și mereu dinamică, capodopere culinare, cele mai bune vinuri, oameni interesanți – este posibil doar o singură dată în an – în Teatrul Vinului și Gastronomiei!

La expoziție vom fi prezenți și noi – cei de la PoftaBuna.md alături de partenerii noștri de la wine.md. Îi avem pe invitați și pe bucătarii restaurantului „La Roma” care ne vor ajuta la preparat bucate, iar vinurile vor fi oferite de cei de la Karagani-Vin. Vă invităm vineri, ora 12:00 în Pavilionul Nr. 2, Studioul 4. Vom pregăti la aperitiv „Baghetă franceză cu brânză și usturoi” după care bucătarul-șef a restaurantului La Roma – Mihail Buga va prepara „Lasagna Trentino” și file de vită cu sos „Dor Blue” împreună cu o salată „Ușoară” de post.

Mai multe detalii despre participarea noastră găsiți aici, iar mai multe informații despre expoziție pe site-ul organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.