Unde poți comanda produse alimentare cu livrare în Chișinău

Odată cu închiderea piețelor agroalimentare ca măsură de prevenție a răspândirii coronavirusului COVID-19 lumea își poate procura alimente doar în supermarketuri și magazine alimentare, unde riscul de contaminare oricum rămâne, deaceea mulți preferă acum să-și facă cumpărăturile online cu livrare. Încercăm în acest articol să sintetizăm modalitățile și locurile de unde se pot face aceste cumpărături.

Direct de la producător

Mulți producători, în special cei agricoli au migrat online, iar cel mai accesibil loc pentru promovarea ofertelor lor au devenit grupurile pe facebook ce au apărut peste noapte și vin să susțină producătorul local și fac legătura între client și vânzător la direct. Vânzătorul personal asigură livrarea produselor fără intermediari.

Iată unele din cele mai populare grupuri pe facebook de susținere a producătorului local:

Susținem afacerile locale, cel mai popular și organizat grup – 9290 membri

Iarmarocul IMM-urilor, un grup creat de ODIMM – 4697 membri

Sustinem producătorii locali în timp de criză (R.Moldova) – 4705 membri

IMM vs. Corona, aici se găsesc nu doar produse alimentare – 1847 membri

Târgul magazinelor și serviciilor online din Rep.Moldova – 2519 membri

Comunitatea Producătorilor și Consumatorilor din Moldova – 583 membri

Anunțuri de produse alimentare sunt și pe cel mai popular site de anunțuri din țară – 999.md la secțiunea Gospodăria țărănească. Iar de curând administrația a anunțat susținerea acestora și promovarea gratuită a anunțurilor direct de la producător, pe prima pagină fiind promovate anunțuri sub hashtagul #STAIACASĂ.

O listă compilată a producătorilor locali dispuși să livreze la domiciliu a fost publictă pe THE WOMAN și o listă asemănătoare ce se updatează este disponibilă pe LOCALS.MD

O listă cu producătorii locali ce obișnuiau să vândă la piață EcoLocal Farmers Market Moldova este disponibilă pe pagina asociației EcoLocal. Comercianții pot fi găsiți cu ușurință după categorii sau produse. Fiecare listare conține datele de contact a producătorilor, dar și certificatele deținute de aceștia.

La ce e bine de atras atenția când plasezi o comandă direct de la producător?

Atunci cănd clienții comandă direct de la producător ei au anumite așteptări: produsele să fie mai proaspete, prețurile mai avantajoase, au legătură directă cu producătorul și altele. Dar mai mulți utilizatori ce au plasat comenzi au avut de reproșat anume la aceste aspecte – calitatea produselor alta decât promovată, serviciu de livrare defectuos, comunicare dificilă, lipsa de prețuri și a informației de contact în anunțurile plasate.

E nevoie de mentionat însă că acest tip de comerț nu este reglementat, iar domnul Nicolai Olărașu de la Agentia pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recomandă consumatorilor să fie mai vigilenți și amintește că procurând produsele de la persoane fizice nu putem fi siguri de calitatea declarată a acestora și nici să solicităm restituirea contravalorii mărfii.

În multe anunțuri plasate de la producători aceșția pretind că producția lor este BIO sau ECO, dar foarte puțini pot prezenta un certificat de inofensivitate de la ANSA, nemaivorbind de un certificat ecologic. Conform legislației în vigoare termenele de ECO/BIO/ORGANIC pot fi folosite doar pe produsele certificate, iar la moment în țară există foarte puțini producători înregistrați în circuitul ecologic.

Magazine online

Puteți opta și pentru o singură livrare care ar include produse de la mai mulți producători, aceste oferte vin de la magazine online specializate. Mai jos găsiți lista magazinelor online din Chișinău ce livrează produse alimentare. Lista se reînnoiește în permanență, dacă aveți sugestii de alte magazine alimentare vă rugăm să le scrienți mai jos în comentarii. Listă în ordine alfabetică.

Arome Biohttps://aromebio.md/

Sunt specializați în produse certificate ecologic și alimente mai speciale: detox, fără gluten, superalimente. Livrarea în Chișinău este 35 lei, gratuit pentru comenzi de peste 700 lei.


BioCămarahttp://biocamara.md/ro/

Ceaiuri de la mănăstirea Zăbriceni certificate ecologic, dar și miere, sirop și produse avicole. Comanda minimă: 200 lei. Livrarea e 30 lei, iar peste 400 lei – gratuită.


Biomedhttps://biomed.md/

O selecție de alimente ecologice de băcănie: condimente, fructe uscate, nuci, superalimente, ceai, ulei, dulciuri. Livrarea costă 40 lei sau gratuit pentru comenzi de peste 1000 lei.


Cocorigohttps://cocorigo.md/

Specialitatea acestui magazin online este carnea de tot felul: pasăre, porc, vită, iepure, miel. Dar sunt și semifabricate, produse de băcănie și panificație, ouă, brânză de oi. Livrarea este 50 lei, iar comenzile de peste 500 lei se livrează gratuit.


EcoLocal LA CUTIEhttps://ecolocal.md/lacutie/

Este un proiect al Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali, iar pe site se găsesc 3 opțiuni de cutii umplute cu produse alimentare de la producători locali: pâine cu maia, verdețuri, cașcaval, ulei, paste, fructe uscate, ceai, mirodenii, etc. Este și opțiune vegană, iar livrarea este gratuită.


FruitBoxhttps://fruitbox.md/

Fructe, legume, verdeață, vin, ulei, nuci și fructe uscate. Se livrează comenzi de la 500 lei.


Gastronomhttp://gastronom.md/ro/

În special produse de băcănie: uleiuri, fructe uscate, superfoods, produse de cacao, propolis, ceai matcha. Livrarea în oraș este 40 lei, peste 350 lei – gratuit.


George Standardhttps://ggg.md/ro/

Puiul din copilărie George Standart, păstrăv moldovenesc, lactate, ouă, cașcaval, produse de panificație și băcănie, jamon, foie gras, conserve, condimente, sosuri – un adevărat supermarket. Comanda minimă este de 500 lei, iar livrarea gratuită în oraș sau 70-140 lei în suburbii.


La Nobilta del Gustohttps://lanobiltadelgusto.md/

Trufe, foie gras, champagne, coq au vin de cahor, ingrediente exclusive și produse artizanale – asta înseamnă un gust nobil. Produse vegane, gluten free, fără zahăr, băuturi, paste, orez, ciuperci, dulciuri – toate se livrează la prețul afișat, fără comandă minimă și livrare inclusă. P.S.: chiar și sticla de whisky glenlivet de 40 ani la prețul de 29.340 lei. 😉


Madein.mdhttps://shop.madein.md/alimentare

Doar produse autohtone: făină, ulei, tăiței și paste, ceai, mirodenii, fructe uscate, vin, miere. Livrarea în Chișinău este 40 lei.


Metrohttps://metro.zakaz.md/ro/

Aceleași produse de la Metro se găsesc și online, doar că livrate de o companie terță. Livrarea în Chișinău este 39 lei, dar se mai adauga comision pentru greutate sau volum mare.


Natur.mdhttp://natur.md/

Conceptul produselor vândute pe site este doar produse naturale, fără amplificatori de gusturi, fără adaosuri chimice, fără E-uri, produse de origine animală fără antibiotice, steroizi sau hormoni. Livrarea este 40 lei în Chișinău și gratuit pentru comenzile de peste 300 lei.


Pegashttp://www.pegas.md/ro/

Pe lângă mezelurile Pegas pe site găsiți cam tot sortimentul magazinelor sub același brand: cașcaval și lactate, produse de brutărie, fructe și legume proaspete, băcănie, băuturi, etc. Prețurile online sunt un pic mai mari ca cele din magazin, iar livrarea vă costă 45 lei indiferent de volumul comenzei.


Pelican.mdhttps://pelican.md

Pelicanul pune accent pe apă, dar mai livrează și ceai, cafea, zahăr, sucuri și galete. Livrarea este absolut gratuită, excepție fiind cazul cănd comandați o singură butelie de apă, atunci livrarea va fi doar 10 lei.


Vladalinahttp://vladalina.md/ro

Un spectru larg de produse alimentare direct de la depozitul comapniei de distribuție. Livrarea însa se face de la o comandă minimă de 1000 lei.

Voi unde preferați să cumpărați produse alimentare online sau la magazin? Dacă faceți cumpărături online scrieți în comentarii de unde le cumpărați și cum a fost această experiență. Opinia ta contează!

P.S.: Acest articol nu este unul comercial iar toate linkurile la magazine online au fost listate în ordine alfabetică.

P.P.S.: Dacă aveți sugestii de alte magazine sau grupuri populare vă rugăm să le scrieți în comentarii. Articolul se actualizează în continuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.