Salată de linte cu verdeţuri

AutorBivol Cezara
DificultateÎncepător

Vă prezentăm o variantă primăvăratică de salată de linte, uşor de preparat şi numaidecât delicioasă. Poftă bună!

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute
 1 ceașcă linte verde
 1 ceașcă ceapă verde tocată
 ½ ceașcă mărar tocat
 1 lămâie
 2 tbsp ulei de floarea soarelui
 ¼ tsp sare
1

Se fierbe lintea timp de 15 minute (maximum 20 minute dacă preferaţi ca boabele să fie mai moi), după care îndată se scurge bine de apă şi se lasă să se răcească.

2

Se toacă verdeaţa, se scurge zeama de la lămâie şi, în sfârşit, se amestecă toate ingredientele. Se mai potriveşte de sărat şi se serveşte îndată.

P.S. Lintea verde de tip puy este cel mai gustos tip de linte verde. Puteţi încerca şi varianta cu linte decorticată roşie, dar aveţi grijă să nu o fierbeţi mai mult de 10 minute, că se face piure.

Categorie, Tags,
ShareTweetSave

Ingrediente

 1 ceașcă linte verde
 1 ceașcă ceapă verde tocată
 ½ ceașcă mărar tocat
 1 lămâie
 2 tbsp ulei de floarea soarelui
 ¼ tsp sare

Indicații

1

Se fierbe lintea timp de 15 minute (maximum 20 minute dacă preferaţi ca boabele să fie mai moi), după care îndată se scurge bine de apă şi se lasă să se răcească.

2

Se toacă verdeaţa, se scurge zeama de la lămâie şi, în sfârşit, se amestecă toate ingredientele. Se mai potriveşte de sărat şi se serveşte îndată.

P.S. Lintea verde de tip puy este cel mai gustos tip de linte verde. Puteţi încerca şi varianta cu linte decorticată roşie, dar aveţi grijă să nu o fierbeţi mai mult de 10 minute, că se face piure.

Salată de linte cu verdeţuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.