Am descoperit rețeta pe unul din site-urile culinare și din prima clipă m-a captivat (bineînțeles fiindcă este cu somon, iar somonul nu are nevoie de laude... nu știu pe cineva cui să nu-i placă somonul). Iar supa din somon chiar e delicioasă. Este potrivită îndeosebi pentru serile reci!
![](https://poftabuna.md/wp-content/uploads/2025/02/supa-finlandeza-de-somon-4.jpg)
Se taie cuburi cartofii, ardeii și ceapa. Se pune apa la fiert într-o cratiță cu sarea și boabele de piper alb. Când apa dă în clocot se adaugă legumele tocate și se lasă pentru 20 min să fiarbă.
Fileul de somon, eliberat de oase dacă sunt, se taie bucăți neuniforme de 3-4 cm.
Când expiră timpul de fierbere al legumelor se introduc bucățile de somon în oală împreună cu smântâna. Se fierbe 5 min, se adaugă untul și mărarul tocat și se scoate de pe foc.
Se servește fierbinte cu un sfert de lămâie și ornată cu măsline feliate.
Ingrediente
Indicații
Se taie cuburi cartofii, ardeii și ceapa. Se pune apa la fiert într-o cratiță cu sarea și boabele de piper alb. Când apa dă în clocot se adaugă legumele tocate și se lasă pentru 20 min să fiarbă.
Fileul de somon, eliberat de oase dacă sunt, se taie bucăți neuniforme de 3-4 cm.
Când expiră timpul de fierbere al legumelor se introduc bucățile de somon în oală împreună cu smântâna. Se fierbe 5 min, se adaugă untul și mărarul tocat și se scoate de pe foc.
Se servește fierbinte cu un sfert de lămâie și ornată cu măsline feliate.
Absolut delicios!!! Ador această supă 🙂