Sosul de bază a bucătăriei românești care este de nelipsit la mămăliguță, la bucatele de pește și diverse fripturi.
![](https://poftabuna.md/wp-content/uploads/2025/02/mujdei-2.jpg)
10 căței de usturoi
¼ linguriță de sare
½ linguriță de ulei
3 lingurițe de apă
2 lingurițe oțet (6%) sau suc de lămâie
1
Usturoiul se curăță, iar fiecare cățel se taie în 2-3 bucăți și se aruncă în piuliță.
2
Se presară și se pisează bine cu pisălogul.
3
Peste el se adaugă oțetul sau sucul de lămâie, apa, uleiul și toate se amestecă bine.
CategorieSosuriCuisineRomânească
Ingrediente
10 căței de usturoi
¼ linguriță de sare
½ linguriță de ulei
3 lingurițe de apă
2 lingurițe oțet (6%) sau suc de lămâie
Indicații
1
Usturoiul se curăță, iar fiecare cățel se taie în 2-3 bucăți și se aruncă în piuliță.
2
Se presară și se pisează bine cu pisălogul.
3
Peste el se adaugă oțetul sau sucul de lămâie, apa, uleiul și toate se amestecă bine.