Mujdei

AutorSergiu Turcanu
DificultateÎncepător

Sosul de bază a bucătăriei românești care este de nelipsit la mămăliguță, la bucatele de pește și diverse fripturi.

ShareSaveShare
Randamente1 porție
Timp de pregătire3 minuteTimp de preparare2 minuteTimp total5 minute
 10 căței de usturoi
 ¼ linguriță de sare
 ½ linguriță de ulei
 3 lingurițe de apă
 2 lingurițe oțet (6%) sau suc de lămâie
1

Usturoiul se curăță, iar fiecare cățel se taie în 2-3 bucăți și se aruncă în piuliță.

2

Se presară și se pisează bine cu pisălogul.

3

Peste el se adaugă oțetul sau sucul de lămâie, apa, uleiul și toate se amestecă bine.

Ingrediente

 10 căței de usturoi
 ¼ linguriță de sare
 ½ linguriță de ulei
 3 lingurițe de apă
 2 lingurițe oțet (6%) sau suc de lămâie

Indicații

1

Usturoiul se curăță, iar fiecare cățel se taie în 2-3 bucăți și se aruncă în piuliță.

2

Se presară și se pisează bine cu pisălogul.

3

Peste el se adaugă oțetul sau sucul de lămâie, apa, uleiul și toate se amestecă bine.

Mujdei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.