Sosuri

Sos de rachițeleBy Sergiu TurcanuSosul de răchițele este specific sărbătorilor de crăciun britanice și americane. Se servește de obicei la carne. Culoarea roșie-vie, aprinsă a răchițelelor animează pozitiv masa de sărbătoare, conferind bucatelor din carne prospețimea și vitalitatea fructelor.
Sos de tonBy Sergiu TurcanuÎmi place să gătesc sosuri pentru paste de tot felul și se întâmplă să inventez câte ceva din ingredientele ce sunt la îndemână. Astă-seară a fost o conservă de ton și a ieșit o rețetă care merită repetată - e un adevărat deliciu de fapt și o combinație perfectă de gusturi! Plus că se gătește destul de rapid - în 20 minute poftiți mesenii să savureze acest sos.
Ulei iute (Chili oil)By Sergiu TurcanuFiind în China obișnuiam să stropesc cu acest sos colțunașii chinezi (xiaolongbao) - o combinație ideală! Chili oil se combină perfect pentru colțunașii cu carne pregătiți la aburi. Merg bine de fapt pentru orice tip de pelmeni rusești, mantî asiatice sau hinkali georgiene. Apropo, hinkali se găsesc cu ușurință în supermarketurile noastre și gătite la aburi se aseamănă cel mai mult cu Xiaolongbao din China.
MujdeiBy Sergiu TurcanuSosul de bază a bucătăriei românești care este de nelipsit la mămăliguță, la bucatele de pește și diverse fripturi.
Sos GuacamoleBy Bucătarul ȘefGuacamole se potrivește de minune pentru bucatele mexicane, și deseori este servit ca aperitiv împreună cu nachos.