Sosul de răchițele este specific sărbătorilor de crăciun britanice și americane. Se servește de obicei la carne. Culoarea roșie-vie, aprinsă a răchițelelor animează pozitiv masa de sărbătoare, conferind bucatelor din carne prospețimea și vitalitatea fructelor.
![](https://poftabuna.md/wp-content/uploads/2025/02/sos-de-rachitele-2000x1462.jpg)
Sosul de răchițele se prepară din timp.
Se amestecă zahărul și sucul de portocale într-o crăticioară și o punem la foc. Când se topește zahărul adăugăm răchițelele și fierbem la foc mediu 10 minute dacă răchițelele sunt proaspete și 5 minute dacă sunt congelate. Luăm de pe foc și lăsăm sosul să se răcească. Rece sosul se va îngroșa. Poate fi ținut la frigider timp de o săptămână.
Ingrediente
Indicații
Sosul de răchițele se prepară din timp.
Se amestecă zahărul și sucul de portocale într-o crăticioară și o punem la foc. Când se topește zahărul adăugăm răchițelele și fierbem la foc mediu 10 minute dacă răchițelele sunt proaspete și 5 minute dacă sunt congelate. Luăm de pe foc și lăsăm sosul să se răcească. Rece sosul se va îngroșa. Poate fi ținut la frigider timp de o săptămână.