La Chișinău s-a redeschis Piața EcoLocal

Cel de-al 5-lea sezon al pieței săptămânale ecologice și artiznale – EcoLocal Farmer’s Market a fost relansat la Chișinău. Primul weekend din 2-3 aprilie a fost dedicat păcii, iar vizitatorii pieței pe lângă tradiționalele produse alimentare vândute direct de producători s-au bucurat și de o atmosferă specială: la piață s-au împărțit gratuit hulubași de păine – un simbol al păcii, au răsunat acorduri de muzică cu tematica Simfonia Păcii, s-au organizat ateliere pentru copii de făcut origami.

Fermierii au cules și au ajuns la piață cu verdețuri proaspete de sezon, topinambur, cartof dulce, plante la ghiveci. Artizanii au copt păinică sănătoasă pe maia cu care au venit la piață, au ales cele mai delicioase roți de cașcaval, au adus miere, oțet, crackeri, paste, sosuri, fructe uscate și conserve – toate pentru cele mai delciate gusturi și cei mai exigenți cumpărători.

Săptămâna aceasta, pe 9-10 aprilie tematica târgului va fi Semănăm PACE la EcoLocal, în cadrul căruia va funcționa ca și data trecută o bibliotecă de semințe gratuite, iar producătorii agricoli vor veni cu răsad de plante și arbuști de sezon pentru grădinile voastre.

Cu dispoziție și voie bună sunteți mereu așteptați la EcoLocal Farmers Market Moldova! Târgul are loc în fiecare sămbătă și duminică până la final de an (excepție fiind doar a 5-ea sâmbătă din lună). Locația este aceeași: bd. Ștefan cel Mare și Sfănt 202, în fața clădirii Kentford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.