Dutch Babies

AutorBivol Cezara
DificultateIntermediar

Dutch Babies, uneori şi German pancakes, sunt un tip de clătite americane servite la micul dejun. Deşi par a deriva dintr-un tip de clătite germane, sunt totalmente inventate în SUA, denumirea fiind o născocire năstruşnică care nu are nimic cu olandezii (Dutch venind de la stâlcitul american de Deutch). Se prepară într-un mod ceva mai diferit decât clătitele obişnuite, ingredientele rămânând aceleaşi. Mai nou pot fi servite cu diferite topinguri, sucul de lămâie, untul şi zahărul-pudră fiind, însă, tradiţionale.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute
 3 ouă
  ceașcă lapte
 ½ ceașcă făină (îndesat bine)
 ¼ tsp esenţă de vanilie
 ¼ tsp sare
 3 tbsp unt topit și clarificat
Adițional
 suc de lămâie proaspăt stors
 zahăr pudră
 unt topit
1

Se scot din timp din frigider ouăle şi laptele, să nu fie reci. Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer se bat bine ouăle, laptele, făina, sarea şi esenţa de vanilie până se obţine un aluat absolut omogen.

2

Se înfierbântă bine o tigaie de fontă (bună de pus în cuptor), se toarnă unt clarificat şi o parte din aluatul care îndată ce s-a repartizat pe tigaie trebuie să se prindă la fund şi să facă mici bule pe lateral. Se transferă îndată tigaia în cuptorul preîncălzit la 220°C şi se coace timp de 20-25 minute. Clătita se va rumeni şi se va umfla.

3

Se scoate din cuptor, se unge cu puţin unt topit, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presoară generos cu pudră de zahăr. Se serveşte fierbinte.

ShareTweetSave

Ingrediente

 3 ouă
  ceașcă lapte
 ½ ceașcă făină (îndesat bine)
 ¼ tsp esenţă de vanilie
 ¼ tsp sare
 3 tbsp unt topit și clarificat
Adițional
 suc de lămâie proaspăt stors
 zahăr pudră
 unt topit

Indicații

1

Se scot din timp din frigider ouăle şi laptele, să nu fie reci. Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer se bat bine ouăle, laptele, făina, sarea şi esenţa de vanilie până se obţine un aluat absolut omogen.

2

Se înfierbântă bine o tigaie de fontă (bună de pus în cuptor), se toarnă unt clarificat şi o parte din aluatul care îndată ce s-a repartizat pe tigaie trebuie să se prindă la fund şi să facă mici bule pe lateral. Se transferă îndată tigaia în cuptorul preîncălzit la 220°C şi se coace timp de 20-25 minute. Clătita se va rumeni şi se va umfla.

3

Se scoate din cuptor, se unge cu puţin unt topit, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presoară generos cu pudră de zahăr. Se serveşte fierbinte.

Dutch Babies

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.