Ardei iuți marinați

AutorSergiu Turcanu
DificultateÎncepător

Ardeii marinați se servesc la zeamă, borș, sarmale și orice bucate cu carne.

Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total15 minute
 ardei iuți
 oțet
 sare - 1 lingură per litru
 miere de albini sau zahăr după gust
1

Spălați ardeii și repartizații în borcane. Pentru a aprecia volumul de oțet necesar umpleți borcanele cu ardei cu apă. Scurgeți apa și puneți la fiert aceeași cantitate de oțet la foc mic cu sare și miere după gust. Mierea reduce iuțimea ardeilor, astfel puteți regla cât de iuți îi doriți.

2

Oțetul răcit se toarnă în borcane care se închid ermetic și se lasă la întuneric pentru cel puțin 1 săptămână.

ShareTweetSave

Ingrediente

 ardei iuți
 oțet
 sare - 1 lingură per litru
 miere de albini sau zahăr după gust

Indicații

1

Spălați ardeii și repartizații în borcane. Pentru a aprecia volumul de oțet necesar umpleți borcanele cu ardei cu apă. Scurgeți apa și puneți la fiert aceeași cantitate de oțet la foc mic cu sare și miere după gust. Mierea reduce iuțimea ardeilor, astfel puteți regla cât de iuți îi doriți.

2

Oțetul răcit se toarnă în borcane care se închid ermetic și se lasă la întuneric pentru cel puțin 1 săptămână.

Ardei iuți marinați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.