Ardeii marinați se servesc la zeamă, borș, sarmale și orice bucate cu carne.
Spălați ardeii și repartizații în borcane. Pentru a aprecia volumul de oțet necesar umpleți borcanele cu ardei cu apă. Scurgeți apa și puneți la fiert aceeași cantitate de oțet la foc mic cu sare și miere după gust. Mierea reduce iuțimea ardeilor, astfel puteți regla cât de iuți îi doriți.
Oțetul răcit se toarnă în borcane care se închid ermetic și se lasă la întuneric pentru cel puțin 1 săptămână.
Ingrediente
Indicații
Spălați ardeii și repartizații în borcane. Pentru a aprecia volumul de oțet necesar umpleți borcanele cu ardei cu apă. Scurgeți apa și puneți la fiert aceeași cantitate de oțet la foc mic cu sare și miere după gust. Mierea reduce iuțimea ardeilor, astfel puteți regla cât de iuți îi doriți.
Oțetul răcit se toarnă în borcane care se închid ermetic și se lasă la întuneric pentru cel puțin 1 săptămână.