Banana Bread (Pâinea de banană) este un desert, semănând mai mult cu un chec decât cu o pâine adevărată. Se zice că a fost creat de către femeile casnice din SUA care nu știau cum să scape de belșugul de banane ce îl aveau. Așa că atunci când depozitați prea multe banane și nu știți mai apoi ce să faceți cu ele, dar și cu alte ocazii, gătiți un Banana Bread. Este gustos, sățios și ușor de preparat.
![](https://poftabuna.md/wp-content/uploads/2015/01/banana-bread-1-2000x1339.jpg)
Decojiți bananele și striviți-le cu un pasator pentru cartofi sau o furculiță până la consistența unei mase mai mult sau mai puțin omogene. în alt vas amestecați bine untul, care trebuie să fie moale, cu zahărul. Adăugați pasta de banane și amestecați până se încorporează complet. Urmează ouăle, esența de vanilie și laptele. Acum adăugați nucile și ciocolata.
Aparte amestecați făina cu praful de copt și bicarbonatul, și turnați-o peste masa de banane. Omogenizați cu o spatulă până obțineți un aluat gros. Transferați totul într-un vas de copt dreptunghiular uns cu ulei. Scuturați bine vasul să eliberați aerul care accidental a rămas în aluat, pentru a evita formarea cavităților. Coaceți în cuptor 1 oră și 10 minute la 160 °C până devine auriu. Lăsați 15-20 minute să se răcească și abia acum scoateți coptura din vasul de copt.
Serviți complet rece, felii.
Ingrediente
Indicații
Decojiți bananele și striviți-le cu un pasator pentru cartofi sau o furculiță până la consistența unei mase mai mult sau mai puțin omogene. în alt vas amestecați bine untul, care trebuie să fie moale, cu zahărul. Adăugați pasta de banane și amestecați până se încorporează complet. Urmează ouăle, esența de vanilie și laptele. Acum adăugați nucile și ciocolata.
Aparte amestecați făina cu praful de copt și bicarbonatul, și turnați-o peste masa de banane. Omogenizați cu o spatulă până obțineți un aluat gros. Transferați totul într-un vas de copt dreptunghiular uns cu ulei. Scuturați bine vasul să eliberați aerul care accidental a rămas în aluat, pentru a evita formarea cavităților. Coaceți în cuptor 1 oră și 10 minute la 160 °C până devine auriu. Lăsați 15-20 minute să se răcească și abia acum scoateți coptura din vasul de copt.
Serviți complet rece, felii.