Ciorbă de fasole

AutorBivol Cezara
DificultateIntermediar

Deși diversitatea alimentelor de post pare săracă (îndeosebi în zilele când ne hotărâm să postim) întotdeauna este interesant să descoperim rețete noi, din aceleași produse binecunoscute, dar îmbinate într-un ansamblu nou care trezește noi asociații gustative, delicioase.

ciorbă de fasole
Randamente4 porții
Timp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total2 ore 10 minute
 1 ceașcă fasole întunecată sau pestriță
 2 cepe
 2 cartofi
 1 morcov
 2 ardei grași
 2 roșii
 250 ml borș acru
 2 l apă
 ulei pentru prăjit
 1 frunză de dafin
 sare
 piper negru boabe
 1 tsp oregano uscat
 câteva fire de mărar și pătrunjel
1

Se spală fasolea și se lasă să se înmoaie cel puțin 1 oră. Se fierb boabele de fasole aproximativ 1,5 ore împreună cu o ceapă, frunza de dafin și câteva boabe de piper negru.

2

Cât fierbe fasolea se curăță și se taie toate legumele cuburi (ceapa, morcovul, cartofii, ardeii și roșiile).

3

Ceapa se rumenește în puțin ulei.

4

Când fasolea este gata se adaugă la fiert cartofii și morcovul. Peste 15 minute se introduc și ardeii.

5

Încă peste 5 minute se adaugă și roșiile cuburi împreună cu ceapa prăjită.

6

Se fierbe 10 minute și apoi se toarnă borșul acru, se presoară oregano și se lasă încă pentru 5 minute.

7

Se sărează după gust, se adaugă verdeața tocată și se ia de pe foc.

8

Înainte de a fi servit se lasă să stea 10 minute pentru a se îmbina aromele ciorbei.

Serviți fierbinte cu verdeață proaspătă.

CategorieCuisineTags,
ShareTweetSave

Ingrediente

 1 ceașcă fasole întunecată sau pestriță
 2 cepe
 2 cartofi
 1 morcov
 2 ardei grași
 2 roșii
 250 ml borș acru
 2 l apă
 ulei pentru prăjit
 1 frunză de dafin
 sare
 piper negru boabe
 1 tsp oregano uscat
 câteva fire de mărar și pătrunjel

Indicații

1

Se spală fasolea și se lasă să se înmoaie cel puțin 1 oră. Se fierb boabele de fasole aproximativ 1,5 ore împreună cu o ceapă, frunza de dafin și câteva boabe de piper negru.

2

Cât fierbe fasolea se curăță și se taie toate legumele cuburi (ceapa, morcovul, cartofii, ardeii și roșiile).

3

Ceapa se rumenește în puțin ulei.

4

Când fasolea este gata se adaugă la fiert cartofii și morcovul. Peste 15 minute se introduc și ardeii.

5

Încă peste 5 minute se adaugă și roșiile cuburi împreună cu ceapa prăjită.

6

Se fierbe 10 minute și apoi se toarnă borșul acru, se presoară oregano și se lasă încă pentru 5 minute.

7

Se sărează după gust, se adaugă verdeața tocată și se ia de pe foc.

8

Înainte de a fi servit se lasă să stea 10 minute pentru a se îmbina aromele ciorbei.

Serviți fierbinte cu verdeață proaspătă.

Ciorbă de fasole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.