Deși diversitatea alimentelor de post pare săracă (îndeosebi în zilele când ne hotărâm să postim) întotdeauna este interesant să descoperim rețete noi, din aceleași produse binecunoscute, dar îmbinate într-un ansamblu nou care trezește noi asociații gustative, delicioase.
Se spală fasolea și se lasă să se înmoaie cel puțin 1 oră. Se fierb boabele de fasole aproximativ 1,5 ore împreună cu o ceapă, frunza de dafin și câteva boabe de piper negru.
Cât fierbe fasolea se curăță și se taie toate legumele cuburi (ceapa, morcovul, cartofii, ardeii și roșiile).
Ceapa se rumenește în puțin ulei.
Când fasolea este gata se adaugă la fiert cartofii și morcovul. Peste 15 minute se introduc și ardeii.
Încă peste 5 minute se adaugă și roșiile cuburi împreună cu ceapa prăjită.
Se fierbe 10 minute și apoi se toarnă borșul acru, se presoară oregano și se lasă încă pentru 5 minute.
Se sărează după gust, se adaugă verdeața tocată și se ia de pe foc.
Înainte de a fi servit se lasă să stea 10 minute pentru a se îmbina aromele ciorbei.
Serviți fierbinte cu verdeață proaspătă.
Ingrediente
Indicații
Se spală fasolea și se lasă să se înmoaie cel puțin 1 oră. Se fierb boabele de fasole aproximativ 1,5 ore împreună cu o ceapă, frunza de dafin și câteva boabe de piper negru.
Cât fierbe fasolea se curăță și se taie toate legumele cuburi (ceapa, morcovul, cartofii, ardeii și roșiile).
Ceapa se rumenește în puțin ulei.
Când fasolea este gata se adaugă la fiert cartofii și morcovul. Peste 15 minute se introduc și ardeii.
Încă peste 5 minute se adaugă și roșiile cuburi împreună cu ceapa prăjită.
Se fierbe 10 minute și apoi se toarnă borșul acru, se presoară oregano și se lasă încă pentru 5 minute.
Se sărează după gust, se adaugă verdeața tocată și se ia de pe foc.
Înainte de a fi servit se lasă să stea 10 minute pentru a se îmbina aromele ciorbei.
Serviți fierbinte cu verdeață proaspătă.