Rețeta clasică italiană a desertului Panna cotta.
Laptele împreună cu smântâna și zahărul se amestecă și se pun la fiert într-un castron. Când aproape de fierbere gelatina se dizolvă și ea, se adaugă vanilie și se scoate de pe foc.
Acest amestec se aranjează în forme și se dă la rece pentru minim 2 ore.
Panna Cotta poate fi servită atât în vasul în care s-a pus la închegat sau răsturnată pe farfurie, pentru aceasta vasul se scufundă în apă fierbinte și se ține 1-2 minute până când amestecul gelatinos se desprinde de pereții vasului.
Se servește cu dulceață de fructe, ciocolată, caramelă, sirop sau fructe proaspete - pentru fiecare gust alegânduse combinația perfectă.
Ingrediente
Indicații
Laptele împreună cu smântâna și zahărul se amestecă și se pun la fiert într-un castron. Când aproape de fierbere gelatina se dizolvă și ea, se adaugă vanilie și se scoate de pe foc.
Acest amestec se aranjează în forme și se dă la rece pentru minim 2 ore.
Panna Cotta poate fi servită atât în vasul în care s-a pus la închegat sau răsturnată pe farfurie, pentru aceasta vasul se scufundă în apă fierbinte și se ține 1-2 minute până când amestecul gelatinos se desprinde de pereții vasului.
Se servește cu dulceață de fructe, ciocolată, caramelă, sirop sau fructe proaspete - pentru fiecare gust alegânduse combinația perfectă.