Salatele de morcovi se prepară în toate regiunile lumii. Cea de aici are origine nord-africană. Semințele de chimen indian (Trachyspermum ammi) au o aromă puternică, asemănătoare cu a cimbrului care pot fi înlocuite cu cel din urmă dacă chimenul indian este de negăsit (personal am încercat și salata de morcovi rămâne foarte deliciosă). Eu mai adaug semințe de chimen pentru o altă combinație interesantă. În Tunisia salata mai conține ardei iute și frunze proaspete de coriandru. Este o salată reușită la orice masă de sărbătoare, ușor de preparat, vitaminizatoare, dietetică.
Morcovii se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mică.
În alt castronel se scurge sucul de la cele 2 portocale și lămâie, se amestecă cu uleiul de măsline și se adaugă piperul negru măcinat, sarea și chimenul indian care poate fi măcinat sau semințe întregi sau puteți măcina o parte, iar alta lăsată întreagă.
Turnați sosul peste morcovii rași și amestecați. Acoperiți și lăsați salata la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Înainte de a fi servită mai omogenizați o dată. Dacă este prea mult suc scurgeți ușor morcovul și serviți-l în salatiere separate.
Ingrediente
Indicații
Morcovii se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mică.
În alt castronel se scurge sucul de la cele 2 portocale și lămâie, se amestecă cu uleiul de măsline și se adaugă piperul negru măcinat, sarea și chimenul indian care poate fi măcinat sau semințe întregi sau puteți măcina o parte, iar alta lăsată întreagă.
Turnați sosul peste morcovii rași și amestecați. Acoperiți și lăsați salata la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Înainte de a fi servită mai omogenizați o dată. Dacă este prea mult suc scurgeți ușor morcovul și serviți-l în salatiere separate.