Sos de rachițele

AutorSergiu Turcanu
DificultateÎncepător

Sosul de răchițele este specific sărbătorilor de crăciun britanice și americane. Se servește de obicei la carne. Culoarea roșie-vie, aprinsă a răchițelelor animează pozitiv masa de sărbătoare, conferind bucatelor din carne prospețimea și vitalitatea fructelor.

ShareSaveShare
Randamente1 porție
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute
 100 gr zahăr brun
 100 ml suc de portocale (de preferat proaspăt)
 200 gr răchițele proaspete sau congelate
Opțional
 1 bețișor de scorțișoară
 1 stea de anason (anis)
 5 cuișoare
1

Sosul de răchițele se prepară din timp.

2

Se amestecă zahărul și sucul de portocale într-o crăticioară și o punem la foc. Când se topește zahărul adăugăm răchițelele și fierbem la foc mediu 10 minute dacă răchițelele sunt proaspete și 5 minute dacă sunt congelate. Luăm de pe foc și lăsăm sosul să se răcească. Rece sosul se va îngroșa. Poate fi ținut la frigider timp de o săptămână.

Ingrediente

 100 gr zahăr brun
 100 ml suc de portocale (de preferat proaspăt)
 200 gr răchițele proaspete sau congelate
Opțional
 1 bețișor de scorțișoară
 1 stea de anason (anis)
 5 cuișoare

Indicații

1

Sosul de răchițele se prepară din timp.

2

Se amestecă zahărul și sucul de portocale într-o crăticioară și o punem la foc. Când se topește zahărul adăugăm răchițelele și fierbem la foc mediu 10 minute dacă răchițelele sunt proaspete și 5 minute dacă sunt congelate. Luăm de pe foc și lăsăm sosul să se răcească. Rece sosul se va îngroșa. Poate fi ținut la frigider timp de o săptămână.

Sos de rachițele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.