Supa de pește (uha) se poate prepara din orice tip de pește de apă dulce: crap argintiu (tolstolob), caras, șalău, biban, lin, păstrăv etc. În același timp se pot folosi mai multe tipuri de pește concomitent. De asemenea se pot utiliza toate părțile din pește, inclusiv capul. Diversitatea rețetelor de uha este foarte mare. Specific însă pentru toate este faptul că supa trebuie gătită la foc foarte mic pentru a-i păstra limpezimea.
Se curăță peștele și se taie bucăți.
Ceapa decojită se taie cuburi.
Într-o cratiță se aduce apa până la fierbere și se adaugă bucățile de pește, ceapa tocată, frunza de dafin și piperul negru.
Se fierbe 15-20min. Între timp se curăță și se taie cuburi cartofii și morcovul.
După expirarea timpului de fierbere se scot bucățile de pește din supă. În cratiță se pun cartofii, morcovul și orezul și se lasă să fiarbă 20min.
Înainte de a stinge focul introducem mirodeniile, cățeii de usturoi pisați și bucățile de pește.
Lăsați supa de pește să stea 10-15min înainte de a fi servită.
Ingrediente
Indicații
Se curăță peștele și se taie bucăți.
Ceapa decojită se taie cuburi.
Într-o cratiță se aduce apa până la fierbere și se adaugă bucățile de pește, ceapa tocată, frunza de dafin și piperul negru.
Se fierbe 15-20min. Între timp se curăță și se taie cuburi cartofii și morcovul.
După expirarea timpului de fierbere se scot bucățile de pește din supă. În cratiță se pun cartofii, morcovul și orezul și se lasă să fiarbă 20min.
Înainte de a stinge focul introducem mirodeniile, cățeii de usturoi pisați și bucățile de pește.
Lăsați supa de pește să stea 10-15min înainte de a fi servită.