Tagliatelle cu panna și somon afumatBy PoftaBuna.mdDacă aveți timp limitat și/sau așteptați oaspeți puteți opta pentru pregătirea acestui fel de mâncare. Foarte delicios, rafinat și place tuturor 🙂Sos de tonBy Sergiu TurcanuÎmi place să gătesc sosuri pentru paste de tot felul și se întâmplă să inventez câte ceva din ingredientele ce sunt la îndemână. Astă-seară a fost o conservă de ton și a ieșit o rețetă care merită repetată - e un adevărat deliciu de fapt și o combinație perfectă de gusturi! Plus că se gătește destul de rapid - în 20 minute poftiți mesenii să savureze acest sos.RollmopsBy Bucătarul ȘefAceastă rețetă de origine germană este foarte populară în Germania, țările nordice, dar și în mai multe alte țări europene. Heringul marinat a devenit popular în Europa încă din Evul Mediu, iar la începutul secolului XIX în localurile din Berlin apare această gustare din hering - rollmops - preferată de clasele muncitorești și servită în așa-zisele Hungerturm (în trad. "turnul foamei") - turnuri de sticlă unde erau amplaste bucatele gata de servit.Denumirea "rollmops" vine de la asemănarea acestei gustări de hering cu botul câinelui de rasa "mops" popular la acea vreme. Nemții consideră rollmops-urile un remediu perfect pentru mahmureală.
Supă de pește (uha)By PoftaBuna.mdSupa de pește (uha) se poate prepara din orice tip de pește de apă dulce: crap argintiu (tolstolob), caras, șalău, biban, lin, păstrăv etc. În același timp se pot folosi mai multe tipuri de pește concomitent. De asemenea se pot utiliza toate părțile din pește, inclusiv capul. Diversitatea rețetelor de uha este foarte mare. Specific însă pentru toate este faptul că supa trebuie gătită la foc foarte mic pentru a-i păstra limpezimea.