Rețeta este un adevărat colac de salvare pentru persoanele care nu au prea mult timp pentru bucătărie, dar își doresc ceva gustos.
Puneți cartofii la fiert pentru 20 min. Între timp tăiați ceapa cuburi și prăjiți-o în ulei până devine rumenă.
Într-un bol amestecați brânza, oul, mărarul și ceapa verde tocate, sarea după gust.
Decojiți cartofii fierți cât sunt încă calzi. Pisați-i într-un bol până la o masă omogenă. Adăugați ceapa prăjită, piper și sare.
Foile de lavaș tăiați-le bucăți de 20x25 cm.
În mijlocul părții superioare a bucății de lavaș puneți umplutura (brânza sau piureul de cartofi) și modelați din ea o plăcințică.
Procedați la fel cu toate bucățile de lavaș.
Se prăjesc plăcințelele nemijlocit înainte de servire, să fie fierbinți. Sunt foarte gustoase cu smântână, îndeosebi cele cu brânză de vaci.
Puteți folosi alte ingrediente ca umplutură (ex. varză), dar nu uitați lavașul este sărat. O umplutură dulce poate să nu fie cea mai reușită alegere.
Ingrediente
Indicații
Puneți cartofii la fiert pentru 20 min. Între timp tăiați ceapa cuburi și prăjiți-o în ulei până devine rumenă.
Într-un bol amestecați brânza, oul, mărarul și ceapa verde tocate, sarea după gust.
Decojiți cartofii fierți cât sunt încă calzi. Pisați-i într-un bol până la o masă omogenă. Adăugați ceapa prăjită, piper și sare.
Foile de lavaș tăiați-le bucăți de 20x25 cm.
În mijlocul părții superioare a bucății de lavaș puneți umplutura (brânza sau piureul de cartofi) și modelați din ea o plăcințică.
Procedați la fel cu toate bucățile de lavaș.
Se prăjesc plăcințelele nemijlocit înainte de servire, să fie fierbinți. Sunt foarte gustoase cu smântână, îndeosebi cele cu brânză de vaci.
Puteți folosi alte ingrediente ca umplutură (ex. varză), dar nu uitați lavașul este sărat. O umplutură dulce poate să nu fie cea mai reușită alegere.