Îmi place să gătesc sosuri pentru paste de tot felul și se întâmplă să inventez câte ceva din ingredientele ce sunt la îndemână. Astă-seară a fost o conservă de ton și a ieșit o rețetă care merită repetată - e un adevărat deliciu de fapt și o combinație perfectă de gusturi! Plus că se gătește destul de rapid - în 20 minute poftiți mesenii să savureze acest sos.
Prazul se rumenește într-o tigaie, după care se adaugă cățeii de usturoi feliați mărunt, iar după 2-3 minute se aruncă și roșiile feliate.
Se gătește așa vreo 6-8 minute până roșiile formează o compoziție de sos, se sărează și pipărează.
Urmează conserva de ton care se amestecă în compoziție. Se adaugă și puțin lichid din conservă și se lasă pentru încă 2-3 minute.
Între timp sosul se mai presoară cu maghiran, care va conferi mâncării un gust deosebit.
Spre final, sosul se presoară cu cașcaval ras care începe să se topească practic imediat, după care se stinge și se lasă cu capac pentru 1-2 minute înainte de a fi servit.
L-am servit cu paste, dar cred că s-ar potrivi bine și cu piure de cartof.
Ingrediente
Indicații
Prazul se rumenește într-o tigaie, după care se adaugă cățeii de usturoi feliați mărunt, iar după 2-3 minute se aruncă și roșiile feliate.
Se gătește așa vreo 6-8 minute până roșiile formează o compoziție de sos, se sărează și pipărează.
Urmează conserva de ton care se amestecă în compoziție. Se adaugă și puțin lichid din conservă și se lasă pentru încă 2-3 minute.
Între timp sosul se mai presoară cu maghiran, care va conferi mâncării un gust deosebit.
Spre final, sosul se presoară cu cașcaval ras care începe să se topească practic imediat, după care se stinge și se lasă cu capac pentru 1-2 minute înainte de a fi servit.
L-am servit cu paste, dar cred că s-ar potrivi bine și cu piure de cartof.