Guacamole se potrivește de minune pentru bucatele mexicane, și deseori este servit ca aperitiv împreună cu nachos.
Roșia se întretaie în formă de cruce și se amplasează într-un vas cu apă fierbinte pentru cel puțin 3 minute. Apoi se scote și se pune într-un vas cu apă rece, iar când coaja începe să se desprindă, roșia este decojită.
Tăiați fiecare fruct de avocado în două și scoateți sâmbura. Cu o lingură extrageți miezul de avocado și plasați-l într-un bol.
Adăugați roșia tăiată cuburi, ceapa mărunțită, frunzele de coriandru sau pătrunjel și scurgeți peste toate sucul unui lime.
Se mărunțesc ardeii iuți chili și se adaugă în bol. Se sărează și pipărează (de preferat piper negru măcinat proaspăt).
Totul se pisează cu zdrobitorul pentru piure sau se mixează în blender. Unele variații a rețetei de guacamole includ ca ingredient și câțiva căței de usturoi pisat.
Ingrediente
Indicații
Roșia se întretaie în formă de cruce și se amplasează într-un vas cu apă fierbinte pentru cel puțin 3 minute. Apoi se scote și se pune într-un vas cu apă rece, iar când coaja începe să se desprindă, roșia este decojită.
Tăiați fiecare fruct de avocado în două și scoateți sâmbura. Cu o lingură extrageți miezul de avocado și plasați-l într-un bol.
Adăugați roșia tăiată cuburi, ceapa mărunțită, frunzele de coriandru sau pătrunjel și scurgeți peste toate sucul unui lime.
Se mărunțesc ardeii iuți chili și se adaugă în bol. Se sărează și pipărează (de preferat piper negru măcinat proaspăt).
Totul se pisează cu zdrobitorul pentru piure sau se mixează în blender. Unele variații a rețetei de guacamole includ ca ingredient și câțiva căței de usturoi pisat.