Arta culinară la expoziția SHOPS & RESTAURANTS 2011

În perioada 1-4 noiembrie, la Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO se vor desfășura cele mai importante evenimente gastronomice ale anului – a III-a ediție a Campionatului Internațional de Gastronomie și a V-a ediție, aniversară, a Expoziției Internaționale Specializate de echipamente, tehnologii și servicii pentru unitățile de alimentație publică și comerț SHOPS & RESTAURANTS 2011.

Organizator: CIE „MOLDEXPO” SA
Co-organizatori: Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Asociația Culinarilor Catering Moldova
Parteneri: F.P.C. MGM S.R.L., Aeroport Catering SA
Suport informațional: revista BusinessClass, ziarul , portalul AllMoldova-AllFun, portalul Poftă Bună.

Ediția aniversară a expoziției SHOPS & RESTAURANTS 2011 se va desfășura în formatul inedit al Campionatului-Expoziție, și anume Campionatului Internațional de Gastronomie va deveni anul acesta punctul de atracție majoră al evenimentului.

Popularitatea Campionatului crește pe an ce trece: dacă în 2009 la concurs au participat 5 țări, în 2011 numărul țărilor participante a ajuns la 14. Echipele de bucătari din Moldova, Azerbaidjan, Bulgaria, Cipru, Croația, Islanda, Italia, Kazahstan, România, Rusia, Suedia, Turcia, Ucraina și Uzbekistan își vor demonstra măiestria în fața unui juriu internațional, prezidat de Gissur Gudmundsson, președintele Asociației Mondiale a Bucătarilor Șefi (WACS). Campionatul se va desfășura la categoriile Clasa de artă și Clasa individuală practică pentru seniori și juniori. Categoria Clasa de Artă include bucate realizate în prealabil, expoziții de ciocolată, marțipan, caramelă, carving din fructe și legume, pîine tradițională și produse de patiserie, miniatură, tort de nuntă. La categoria Clasa individuală practică competitori vor pregăti bucate vegetariene, bucate din carne de pasăre, din ciuperci, din pește, bucate moderne, paste, bucate etnice, clătite, desert de restaurant.

În programul Campionatului figurează și Cutia Neagră, considerat de bucătari a fi cel mai dificil concurs – într-un interval de 30 de minute, bucătarii trebuie să pregătească un prînz din trei feluri dintr-un set de produse care le va fi pus la dispoziție doar la începutul concursului.

Pentru a marca aniversarea de 5 ani a expoziției, participanții la Campionat au pregătit programe etno-culinare originale. Astfel, vizitatorii vor avea posibilitatea să admire bucate și obiceiuri naționale în cadrul prezentărilor “Nunta din Azerbaidjan”, “Nunta moldovenească” și “Pilaf Show” (Uzbekistan).

Anul acesta în cadrul Campionatului se va desfășura pentru a doua oară consecutiv concursul Bucătarul șef de aur al anului.
Vizitatorii vor avea parte și de o surpriză – organizatorii Campionatului Internațional de Gastronomie le-au pregătit un eveniment senzațional – RECORDUL GASTRONOMIC.

Deschiderea oficială a Campionatului Internațional de Gastronomie, ediția a III-a și a Expoziției Internaționale Specializate de echipamente, tehnologii și servicii pentru unitățile de alimentație publică și comerț SHOPS & RESTAURANTS, ediția a V-a, aniversară, va avea loc la 1 noiembrie 2011, ora 13:00, în pavilionul central al CIE Moldexpo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.