Sos de ton

AutorSergiu Turcanu
00DificultateÎncepător

Îmi place să gătesc sosuri pentru paste de tot felul și se întâmplă să inventez câte ceva din ingredientele ce sunt la îndemână. Astă-seară a fost o conservă de ton și a ieșit o rețetă care merită repetată - e un adevărat deliciu de fapt și o combinație perfectă de gusturi! Plus că se gătește destul de rapid - în 20 minute poftiți mesenii să savureze acest sos.

Sos de ton cu paste

Randamente3 Servings
Timp de pregătire7 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total27 minute

 240 g ton în suc propriu (1 cutie)
 1 praz
 5 căței de usturoi
 2 roșii
 50 g cașcaval ras
 2 tsp maghiran uscat (sau echivalentul cu maghiran proaspăt)
 sare
 piper negru proaspăt măcinat
 ulei pentru prăjit

1

Prazul se rumenește într-o tigaie, după care se adaugă cățeii de usturoi feliați mărunt, iar după 2-3 minute se aruncă și roșiile feliate.

2

Se gătește așa vreo 6-8 minute până roșiile formează o compoziție de sos, se sărează și pipărează.

rosii sos de ton

3

Urmează conserva de ton care se amestecă în compoziție. Se adaugă și puțin lichid din conservă și se lasă pentru încă 2-3 minute.

4

Între timp sosul se mai presoară cu maghiran, care va conferi mâncării un gust deosebit.

5

Spre final, sosul se presoară cu cașcaval ras care începe să se topească practic imediat, după care se stinge și se lasă cu capac pentru 1-2 minute înainte de a fi servit.

L-am servit cu paste, dar cred că s-ar potrivi bine și cu piure de cartof.

sos de ton cu rosii si cascaval

ShareTweetSave

Ingrediente

 240 g ton în suc propriu (1 cutie)
 1 praz
 5 căței de usturoi
 2 roșii
 50 g cașcaval ras
 2 tsp maghiran uscat (sau echivalentul cu maghiran proaspăt)
 sare
 piper negru proaspăt măcinat
 ulei pentru prăjit

Indicații

1

Prazul se rumenește într-o tigaie, după care se adaugă cățeii de usturoi feliați mărunt, iar după 2-3 minute se aruncă și roșiile feliate.

2

Se gătește așa vreo 6-8 minute până roșiile formează o compoziție de sos, se sărează și pipărează.

rosii sos de ton

3

Urmează conserva de ton care se amestecă în compoziție. Se adaugă și puțin lichid din conservă și se lasă pentru încă 2-3 minute.

4

Între timp sosul se mai presoară cu maghiran, care va conferi mâncării un gust deosebit.

5

Spre final, sosul se presoară cu cașcaval ras care începe să se topească practic imediat, după care se stinge și se lasă cu capac pentru 1-2 minute înainte de a fi servit.

L-am servit cu paste, dar cred că s-ar potrivi bine și cu piure de cartof.

sos de ton cu rosii si cascaval

Sos de ton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *