Caută rețete

RollmopsBy Bucătarul ȘefAceastă rețetă de origine germană este foarte populară în Germania, țările nordice, dar și în mai multe alte țări europene. Heringul marinat a devenit popular în Europa încă din Evul Mediu, iar la începutul secolului XIX în localurile din Berlin apare această gustare din hering - rollmops - preferată de clasele muncitorești și servită în așa-zisele Hungerturm (în trad. "turnul foamei") - turnuri de sticlă unde erau amplaste bucatele gata de servit.

Denumirea "rollmops" vine de la asemănarea acestei gustări de hering cu botul câinelui de rasa "mops" popular la acea vreme. Nemții consideră rollmops-urile un remediu perfect pentru mahmureală.
BulgogiBy Sergiu TurcanuÎmi place nespus de mult mâncarea coreană și una dintre bucatele tradiționale ce le-am îndrăgit locuind în Coreea este bulgogi (se pronunță - "buligoghi"), care în traducere înseamnă "bul"-foc, "gogi"-carne și este de fapt carnea de vită marinată și prăjită pe tava. Se mai înâlnesc și variații din carne de porc sau pui, dar marinatul este esențial!