Panna Cotta

AutorSergiu Turcanu
DificultateIntermediar

Rețeta clasică italiană a desertului Panna cotta.

ShareTweetSave
Randamente3 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 10 minute
 500 ml smântână
 500 ml lapte
 200 gr zahăr
 1 linguriță vanilie
 20 gr gelatină (citiți instrucțiunile de pe pliculeț, gelatina poate fi diferită)
 fructe proaspete, dulceață de fructe, sirop, caramelă sau ciocolată topită
1

Laptele împreună cu smântâna și zahărul se amestecă și se pun la fiert într-un castron. Când aproape de fierbere gelatina se dizolvă și ea, se adaugă vanilie și se scoate de pe foc.

2

Acest amestec se aranjează în forme și se dă la rece pentru minim 2 ore.

3

Panna Cotta poate fi servită atât în vasul în care s-a pus la închegat sau răsturnată pe farfurie, pentru aceasta vasul se scufundă în apă fierbinte și se ține 1-2 minute până când amestecul gelatinos se desprinde de pereții vasului.

4

Se servește cu dulceață de fructe, ciocolată, caramelă, sirop sau fructe proaspete - pentru fiecare gust alegânduse combinația perfectă.

Ingrediente

 500 ml smântână
 500 ml lapte
 200 gr zahăr
 1 linguriță vanilie
 20 gr gelatină (citiți instrucțiunile de pe pliculeț, gelatina poate fi diferită)
 fructe proaspete, dulceață de fructe, sirop, caramelă sau ciocolată topită

Indicații

1

Laptele împreună cu smântâna și zahărul se amestecă și se pun la fiert într-un castron. Când aproape de fierbere gelatina se dizolvă și ea, se adaugă vanilie și se scoate de pe foc.

2

Acest amestec se aranjează în forme și se dă la rece pentru minim 2 ore.

3

Panna Cotta poate fi servită atât în vasul în care s-a pus la închegat sau răsturnată pe farfurie, pentru aceasta vasul se scufundă în apă fierbinte și se ține 1-2 minute până când amestecul gelatinos se desprinde de pereții vasului.

4

Se servește cu dulceață de fructe, ciocolată, caramelă, sirop sau fructe proaspete - pentru fiecare gust alegânduse combinația perfectă.

Panna Cotta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.