Caută rețete

Sos de tonBy Sergiu TurcanuÎmi place să gătesc sosuri pentru paste de tot felul și se întâmplă să inventez câte ceva din ingredientele ce sunt la îndemână. Astă-seară a fost o conservă de ton și a ieșit o rețetă care merită repetată - e un adevărat deliciu de fapt și o combinație perfectă de gusturi! Plus că se gătește destul de rapid - în 20 minute poftiți mesenii să savureze acest sos.
RollmopsBy Bucătarul ȘefAceastă rețetă de origine germană este foarte populară în Germania, țările nordice, dar și în mai multe alte țări europene. Heringul marinat a devenit popular în Europa încă din Evul Mediu, iar la începutul secolului XIX în localurile din Berlin apare această gustare din hering - rollmops - preferată de clasele muncitorești și servită în așa-zisele Hungerturm (în trad. "turnul foamei") - turnuri de sticlă unde erau amplaste bucatele gata de servit.

Denumirea "rollmops" vine de la asemănarea acestei gustări de hering cu botul câinelui de rasa "mops" popular la acea vreme. Nemții consideră rollmops-urile un remediu perfect pentru mahmureală.
Baghetă cu brânză și usturoiBy Sergiu TurcanuAceastă rețetă este inspirată din una din rețetele Lindei McCartney. Rețeta originală este una vegetariană și nu conține brânză de oi, iar untul este înlocuit cu margarină. Vă îndemn să o încercați pe cea propusă de mine pentru a descoperi un adevărat deliciu! Este un aperitiv superb, se combină de minune la supe, dar se poate consuma și ca o mâncare de bază.