Plăcintă Vol-au-ventBy Bivol CezaraVol-au-vent în traducere din franceză ar însemna "suflat de vânt" și tradițional reprezintă un aperitiv din foietaj cu diverse umpluturi: ragu de carne, legume, ciuperci. Vol-au-vent i se zice propriu-zis produsului de patiserie, fără umplutură. În mod standard are forma unui turnuleț cu căpăcel, de dimensiuni mici, numai bun pentru o îmbucătură. Invenția Vol-au-vent-ului este atribuită bucătarului francez Marie-Antoine Careme, ajutorul căruia uimindu-se cum crește foietajul sub acțiunea temperaturii cică o fi exclamat Maître, il vole au vent! (Maestre, el își ia zborul!), de aici trăgându-și și denumirea.Rețeta plăcintei Vol-au-vent este, astfel, inspirată din rețetele tradiționale, dimensiunile fiind, însă, mai mari...desigur din dorința de a simplifica o rețetă destul de anevoioasă, dar nespus de delicioasă!Plăcințele din lavaș cu cartofi și brânză de vaciBy Bivol CezaraRețeta este un adevărat colac de salvare pentru persoanele care nu au prea mult timp pentru bucătărie, dar își doresc ceva gustos.