Caută rețete

00Salată de linte cu verdeţuriBy Bivol CezaraVă prezentăm o variantă primăvăratică de salată de linte, uşor de preparat şi numaidecât delicioasă. Poftă bună!
00Ardei iuți marinațiBy Sergiu TurcanuArdeii marinați se servesc la zeamă, borș, sarmale și orice bucate cu carne.
10Orez cu tofuBy Bivol CezaraSunt o mulțime de rețete ispititoare cu tofu, dar care necesită ingrediente "exotice" destul de greu de găsit. Rețeta de aici este ușoară și accesibilă, și în caz că nu ați mai încercat să gătiți tofu până acum, cu siguranță rețeta este numai potrivită pentru început. După ea veți mai lua tofu, vă asigur. Totuși respectați ingredientele întocmai, uleiul de susan nu poate fi înlocuit cu oricare altul. Migdalele, însă, pot fi înlocuite cu semințe de pin sau chiar excluse.

Pentru a face tofu personal vedeți rețeta aici.
00Salată de morcovi cu chimen indianBy Sergiu TurcanuSalatele de morcovi se prepară în toate regiunile lumii. Cea de aici are origine nord-africană. Semințele de chimen indian (Trachyspermum ammi) au o aromă puternică, asemănătoare cu a cimbrului care pot fi înlocuite cu cel din urmă dacă chimenul indian este de negăsit (personal am încercat și salata de morcovi rămâne foarte deliciosă). Eu mai adaug semințe de chimen pentru o altă combinație interesantă. În Tunisia salata mai conține ardei iute și frunze proaspete de coriandru. Este o salată reușită la orice masă de sărbătoare, ușor de preparat, vitaminizatoare, dietetică.
10Dutch BabiesBy Bivol CezaraDutch Babies, uneori şi German pancakes, sunt un tip de clătite americane servite la micul dejun. Deşi par a deriva dintr-un tip de clătite germane, sunt totalmente inventate în SUA, denumirea fiind o născocire năstruşnică care nu are nimic cu olandezii (Dutch venind de la stâlcitul american de Deutch). Se prepară într-un mod ceva mai diferit decât clătitele obişnuite, ingredientele rămânând aceleaşi. Mai nou pot fi servite cu diferite topinguri, sucul de lămâie, untul şi zahărul-pudră fiind, însă, tradiţionale.
00Orez roșu în stil asiaticBy Sergiu TurcanuÎn supermaketurile locale cu ușurință se găsesc tot soiul de ingrediente aduse din Asia printre care și orezul roșu. Pentru această rețetă care este de fapt o invenție proprie am folosit așa-zisul "Red Cargo Rice" thailandez pe care l-am combinat cu diverse legume. A fost o improvizare în stil asiatic care până la urmă s-a dovedit a fi una foarte și foarte reușită. Vă recomand să încercați! Orezul roșu este o varietate a orezlui integral, ca și cel brun și cel sălbatic. Pe lângă faptul că este super-delicios acest orez roșu posedă și niște calități-minune: contribuie la scăderea nivelului colesterolului datorat ingredientului activ - mo­nacolin K, posedă calități de antioxidant, este o sursă bogată în vitaminele B1, B2, fier și calciu. Orezul roșu are nuanță de roșu la suprafață, dar este alb în interior, are gust de nucă și este puțin mai dulce ca cel obișnuit.
00Tagliatelle cu panna și somon afumatBy PoftaBuna.mdDacă aveți timp limitat și/sau așteptați oaspeți puteți opta pentru pregătirea acestui fel de mâncare. Foarte delicios, rafinat și place tuturor 🙂
00Plăcintă Vol-au-ventBy Bivol CezaraVol-au-vent în traducere din franceză ar însemna "suflat de vânt" și tradițional reprezintă un aperitiv din foietaj cu diverse umpluturi: ragu de carne, legume, ciuperci. Vol-au-vent i se zice propriu-zis produsului de patiserie, fără umplutură. În mod standard are forma unui turnuleț cu căpăcel, de dimensiuni mici, numai bun pentru o îmbucătură. Invenția Vol-au-vent-ului este atribuită bucătarului francez Marie-Antoine Careme, ajutorul căruia uimindu-se cum crește foietajul sub acțiunea temperaturii cică o fi exclamat Maître, il vole au vent! (Maestre, el își ia zborul!), de aici trăgându-și și denumirea.Rețeta plăcintei Vol-au-vent este, astfel, inspirată din rețetele tradiționale, dimensiunile fiind, însă, mai mari...desigur din dorința de a simplifica o rețetă destul de anevoioasă, dar nespus de delicioasă!