set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ulei iute (Chili oil)

Raportează


1 din 2 Imagini Sergius

2 din 2 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Sosuri
Vizualizări:  5514 vizualizări
Pregătire ingrediente:  5 minute
Timp de gătit:  5 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: 
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Fiind în China obişnuiam să stropesc cu acest sos colţunaşii chinezi (xiǎolóngbāo) - o combinaţie ideală! Chili oil se combină perfect pentru colţunaşii cu carne pregătiţi la aburi. Merg bine de fapt pentru orice tip de pelmeni ruseşti, mantî asiatice sau hinkali georgiene. Apropo, hinkali se găsesc cu uşurinţă în supermarketurile noastre şi gătite la aburi se aseamănă cel mai mult cu xiǎolóngbāo din China.

Ingrediente

  • fulgi de ardei iute
  • ulei de floarea soarelui (sau după preferinţă: de măsline, susan, soia, rapiţă, etc.)
  • opţional: usturoi sau praf de usturoi

Mod de preparare

Uleiul se încălzeşte până devine cald. Eu folosesc uleiul de floarea soarelui, dar se poate utiliza de fapt orice tip de ulei este la îndemână.

 

În vasul în care intenţionaţi să păstraţi uleiul iute amplasaţi fulgii de ardei iute. În locul fulgilor de ardei iute se poate folosi ardeiul iute uscat, care se feliază şi se aruncă în vas. Peste fulgi se toarnă uleiul călduţ, se amestecă puţin şi se poate folosi practic instantaneu. Se poate folosi şi uleiul rece, doar că fulgii vor sta în ulei minim o zi pentru a transmite iuţeala uleiului.

 

Raportul între ulei şi ardei iute variază în dependenţă de gustul pe care îl doriţi şi scopul utilizării, dar în general trebuie să fie suficient ulei pentru a acoperi toţi fulgii de ardei. 

 

Unii utilizează ca ingredient suplimentar şi usturoiul sau praful de usturoi, care se amestecă împreună cu fulgii.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/ulei-iute-chili-oil">