Caută rețete

Paste rumenite cu cașcavalBy Sergiu TurcanuDeseori ne rămân paste pentru a doua zi și mie de fapt îmi place să las câteva paste pentru a putea pregăti dimineața un mic dejun gustos și sățios. Nucșoara e obligatorie, face diferența!
Ardei iuți marinațiBy Sergiu TurcanuArdeii marinați se servesc la zeamă, borș, sarmale și orice bucate cu carne.
Salată de morcovi cu chimen indianBy Sergiu TurcanuSalatele de morcovi se prepară în toate regiunile lumii. Cea de aici are origine nord-africană. Semințele de chimen indian (Trachyspermum ammi) au o aromă puternică, asemănătoare cu a cimbrului care pot fi înlocuite cu cel din urmă dacă chimenul indian este de negăsit (personal am încercat și salata de morcovi rămâne foarte deliciosă). Eu mai adaug semințe de chimen pentru o altă combinație interesantă. În Tunisia salata mai conține ardei iute și frunze proaspete de coriandru. Este o salată reușită la orice masă de sărbătoare, ușor de preparat, vitaminizatoare, dietetică.
Supă-cremă de roșiiBy Bivol CezaraO supă-cremă ideală pentru sezonul cald, atunci când roșiile au gustul și aroma specială, de negăsit la roșiile iernatice. Iar consistența, deși cremoasă, deloc nu conferă greutate supei.
Salata Caesar (Cezar) OriginalăBy Bucătarul ȘefCelebra rețetă este inventată de șeful Caesar Cardini, un mexican de origine italiană, de aici și numele salatei. Inițial rețeta nu includea anșoa sau sosul Worcestershire. În prezent există multe variații ale acestei rețete și cel mai des întâlnită e cea în care se adaugă și piept de pui. Rețeta originală, însă, nu conține acest ingredient.