Ce cumpărăm pentru masa de Crăciun

Cumpărăturile pentru masa de Crăciun sau cea de Anul Nou sunt destul de diferite de cumpărăturile făcute în restul anului. De aceea, este mereu nevoie de ceva în plus în această perioadă și este util să îți faci o listă cât de cât completă de ingrediente necesare pentru masa de de sărbători.

Pentru ca un meniu complet include obligatoriu și aperitive diverse, împreuna cu băuturi de tot felul și deserturi speciale, lista de mai jos cuprinde cele mai importante produse la care poți apela atunci când îți dorești să faci cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Majoritatea ingredientelor alimentare sunt ușor de găsit în comerț și nici nu costă o avere:

I. Zărzăvaturi, legume, fructe
1. Cartofi roșii sau albi
2. Cartofi dulci pentru grătare sau ca ingrediente în rețete diverse
3. Varză albă și varză roșie pentru gătit și ornat, dar și pentru un meniu vegetarian
4. Varză murată pentru sărmăluțe
5. Mazăre verde la conservă sau congelată
6. Morcovi, țelină, pastârnac, pătrunjel, conopidă, în special pentru salata boeuf
7. Pătrunjel verde, mărar și leuștean pentru ornat
8. Mere și pere pentru gătit sau pentru servit la desert
9. Lămâi, portocale, mandarine, clementine etc. pentru gătit și desert
10. Murături, castraveți, gogonele, sau gogoșari pentru friptură.

II. Produse de băcănie
1. Orez cu bob lunguieț și orez cu bobul scurt
2. Pâine albă, integrală sau de secară
3. Zahăr alb și zahăr brun
4. Unt și smântână
5. Ulei alimentar din ulei de floarea-soarelui, de măsline, sau de arahide
6. Brânzeturi la alegere: caș, cașcaval, burduf, brânză dulce de vacă, parmesan, camembert etc.
7. Mălai pentru mămăligă servită alături de sărmale
8. Făină albă simplă sau gata preparată pentru aluaturi
9. Lapte proaspăt
10. Muștar dulce și iute
11. Ingrediente pentru deserturi: praf de copt, drojdie, esență de vanilie, zahăr vanilat, cremă pentru prajituri, etc. O lista completa de ingrediente de calitate marca Dr.Oetker, pentru cele mai reușite deserturi puteti găsi aici.

III. Carne și produse din carne
1. Carne tocată simplă sau în amestec
2. Slănină simplă și afumată
3. Carne de pui, vită sau porc, după preferințe
4. Mezeluri, în sortimente variate, în special pentru aperitive
5. Cârnați simpli sau afumați
6. Ficat de porc sau pasăre
7. Afumături, așa cum crede fiecare că poate servi la masă
8. Selecții de carne pentru răcituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *